De ce plânge Băsescu

basescu
basescu

Preşedintele Traian Băsescu, la întrevederea pe care a avut-o, joi dimineață, cu liderul Georgiei, Mihail Saakaşvili, a comentat situația politică din cele două state, afirmând, în glumă, că pot "plânge împreună" pentru că ambii au rămas în opoziție cu propriile lor guverne.

Liderul georgian Mihail Saakaşvili, prezent la București pentru a participa la Cogresul PPE, care se desfășoară în perioada 17-18 octombrie la Palatul Parlamentului, a fost primit, joi dimineață, de președintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Glumind pe tema  alegerilor pierdute de formaţiunea lui Saakaşvili, Băsescu i-a spus: "Cum merg lucrurile în Georgia? Aţi rămas şi dumneavoastră în opoziţie cu guvernul dumneavoastră. Aşa că acum putem plânge împreună", l-a consolat președintele României pe liderul Georgiei, al cărui partid, Mișcarea Națională Unită, a pierdut alegerile legislative, organizate la 1 octombrie.

Traian Băsescu l-a întrebat pe Mihail Saakaşvili şi dacă noul Guvern de la Tbilisi va menţine linia pro-occidentală. Liderul georgian l-a informat că formaţiunea sa a primit asigurări că noile autorităţi vor menţine "drumul de apropiere" faţă de NATO şi UE, adăugând că va acorda tot sprijinul său în acest sens.

De asemenea, Saakaşvili a precizat că noul guvern din ţara sa, condus de miliardarul Bidzina Ivanişvili, moşteneşte un buget de surplus şi are în acest sens un avantaj spre deosebire de perioada când a venit el la putere şi situaţia financiară a ţării nu era deloc bună.

În schimb, președintele Georgiei l-a felicitat pe Traian Băsescu pentru dinamismul Congresului PPE de la București, apreciind că reuniunea de la Palatul Parlamentului Mihail Saakaşvili este cea mai energică dintre toate congresele popularilor la care el a asistat.

"Probabil dezbaterile au luat şi ceva din energia dumneavoastră", i-a mai spus Saakaşvili lui Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel