EXCLUSIV  De ce l-a susținut PNL pe Cioloș. Adevărul despre sondajul în care USR avea 19%

Susținerea premierului Dacian Cioloș de două partide, USR și PNL, nu a fost una întâmplătoare. 

Pe de-o parte susținerea de către PNL a lui Dacian Cioloș explică înfrângerea zdrobitoare, pe de altă parte această susținere a atenuat căderea. Cum e posibil? 

Iată explicația sociologului Alfred Bulai: 

”E un cumul de factori care au dus la înfrângerea zdrobitoare a PNL și, pornind de la lipsa liderilor, mesajului, unei strategii clare, dar și din cauză că au pus două partide același premier. Pe de altă parte, strategia de a-l pune candidat pe Cioloș, după ce USR l-a lansat, a fost salvatoare pentru PNL. În lipsa ei, dacă Cioloș mergea doar cu USR, PNL ar fi picat pe locul trei. Prin manevra de a-l propune pe Cioloș, după ce l-a propus întâi USR, PNL a reușit să strice imaginea partidului lui Nicușor Dan.” susține Alfred Bulai. 

Sociologul subliniază că desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier al PNL îl rupe pe acesta de scena tehnocraților anti-sistem și-l atrage în lumea politică a partidelor mult contestate de ”stradă”. 

Dacă USR ar fi rămas cu Dacian Cioloș premier și PNL ar fi propus un alt premier mai slab, ”varianta cu 18% PNL -19% USR ar fi fost fezabilă” susține Alfred Bulai. 

Astfel, acapararea lui Cioloș de către mediul politic a atenuat căderea liberă a PNL. Dacă nu l-ar fi susținut pe Cioloș premier, este posibil ca PNL să fi picat pe locul al treilea, după USR. Astfel, PNL ”a făcut rău” imaginii USR. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel