De Ce îţi MIROS urât picioarele. Trebuie să știi ASTA. ȘASE motive NEAȘTEPTATE, ai mare GRIJĂ!

Multă lume se confruntă cu mirosul neplăcut al picioarelor, dar puțini știu care este adevăratul motiv. 

Mirosul neplăcut al picioarelor poate avea mai multe cauze, unele dintre ele puțin cunoscute.

Iată care sunt cauzele

1. Materialele din care sunt confecţionate şosetele. Poliesterul este cunoscut pentru faptul că reţine umezeala şi ajută astfel la dezvoltarea bacteriilor, motiv pentru care picioarele prind un miros urât. Sunt indicate şosetele din bumbac 100% sau cele din lână de merinos. 

2. Porţi aceeaşi încălţăminte zilnic. La fel ca şosetele, nici încălţămintea nu trebuie purtată două zile la rând. Ideal ar fi să deţii mai multe perechi de papuci, pe care să le schimbi între ele. Dacă nu ai altă variantă, ai grijă la igienă. Spală-te zilnic pe picioare şi înlătură porţiunile de piele întărită cu ajutorul unei pietre ponce.

3. Micoza piciorului. Mirosul urât al picioarelor poate fi şi o consecinţă a unei infecţii fungice la nivelul unghiilor, afecţiune numită „piciorul atletului”. Aceasta este specifică persoanelor care fac regulat mişcare, deoarece le transpiră picioarele şi materialele din care sunt confecţionaţi pantofii sport reţin umezeala, favorizând astfel dezvoltarea bacteriilor, citează csid.ro.

Motivele mai puțin cunoscute

4. Dereglări hormonale. Activitatea glandelor sudoripare poate fi influenţată şi de nivelul hormonal, și se întâmplă deseori la femeile însărcinate, cele la menopauză şi adolescentele sunt mai predispuse transpiraţiei excesive.

5. Stresul. Este unul dintre principalii factori a multor boli sau probleme din organism, dar și a mirosului neplăcut al picioarelor, spre marea surprindere a tuturor. Ei bine, transpiraţia cauzată de stres are un miros mult mai neplăcut, din cauza unei substanţe chimice produse în cazul unei situaţii stresante sau atunci când o persoană este bolnavă.

6. Diverse boli. Transpiraţia excesivă poate fi cauzată şi de anumite boli, cum ar fi diabetul, endocardita, anxietatea, infarctul, infecţia cu HIV, leucemia, malaria, limfomul non-Hodgkin, obezitatea sau tuberculoza. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel