De ce a fost băgat şi Geoană în stenogramele oferite presei din dosarul Vîntu

mircea geoana
mircea geoana

Opoziţia a înregistrat o victorie în bătălia parlamentară pentru moţiune, evitând ca asumarea răspunderii pe legea Educaţiei să preceadă votul pentru demiterea lui Boc.

Astfel, pe 27 octombrie se va vota moţiunea de cenzură şi pe 28, dacă mai rămâne în funcţie, Boc îşi poate vedea trecută Legea Funeriu. Puterea nu a reuşit să impună o altă variantă fiindcă nu are majoritatea în Birourile Permanente ale Camerelor, care s-au constituit înainte ca independenţii să migreze în tabăra lui Băsescu. Miza asumării era diversiunea, odată ce parlamentarii UDMR sunt dispuşi să treacă Legea Funeriu, dar mulţi dintre ei s-au săturat de Boc.

Apariţia în presă a unor stenograme din dosarul Vântu poate fi legată de stabilirea calendarului de vot în Parlament. Astfel, pe lângă discreditarea unor oameni de media, scurgerile de informaţii au intenţionat şi influenţarea lui Mircea Geoană, care apare în aceste stenograme. Practic, discuţia cu Vântu din ziua votului nu relevă nimic: conform sondajelor, la ora care figurează în raportul SRI, sondajele îl indicau câştigător pe candidatul PSD, iar Vântu l-a felicitat. Mircea Geoană a spus doar: “Doamne ajută!”.

Totuşi, în ciuda tensiunilor de la Congresul PSD şi a campaniei media preşedintele Senatului a votat tras pentru opoziţie, ba mai mult, a ameninţat cu trimiterea apelul la Curtea Constituţională, dacă Guvernul insistă cu retragerea Legii Funeriu din dezbaterea Senatului şi asumarea ei.

Conţinutul stenogramelor convorbirilor din SOV şi Mircea Geoană, sau care îl au pe Geoană ca subiect de discuţie:

Sorin Ovidiu Vîntu sunase iniţial la liderul PSD, acesta nu răspunsese, astfel Geoană că l-a contactat ulterior pe omul de afaceri. 18.00, în 6 decembrie, când era în desfăşurare turul doi al alegerilor,

"SORIN OVIDIU VÎNTU: Alo!

MIRCEA GEOANĂ: Bună! Ce faci? Iartă-mă, n-am auzit telefonul, că eram într-o zonă mai proastă.

SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnul meu, nicio problemă! Vreau să fiu primul român care vă adresează urarea de: Felicitări, domnule preşedinte al României!

MIRCEA GEOANĂ: Doamne ajută! Ce cifre ai?

SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnule preşedinte al României, sunt primul român care v-a spus astfel. V-aş ruga totuşi să mă notaţi în catastifele istoriei.

MIRCEA GEOANĂ : Am notat. Deja sunt cu pixul în mână. (râd amândoi)".

Două ore mai târziu, în aceeaşi zi, Vîntu este contactat de Dan Ioan Popescu.

"S.O.VÎNTU: Salut, Dane!

DIP: Salut, prietene. Dă-mi şi mie cam cum stăm pe la ora şase.

S.O.VÎNTU: Aşa. Îmi dai mie Ministerul de Finanţe sau ţi-l iei tu? Apărarea o iei tu sau o iau eu?

DIP: Eu aş vrea la Apărare, pe cuvântul meu.

S.O.VÎNTU: Auzi, eu am glumit, nu vreau absolut nimic. Da, tati, aţi câştigat".

După alegeri, în 9 decembrie 2009, la ora 21.11, Sorin Ovidiu Vîntu este contactat de Cozmin Guşă:

"S.O. VÎNTU: Da, Cozmin.

COZMIN GUŞĂ: Ce faci, Sorinache?

S.O. VÎNTU: Te pup. Ce să fac, mă, mi-am rezolvat o parte din treburile personale, nu vezi, procese, dosare penale, interdicţii, tot felul de chestii. A trebuit să iau şi nişte măsuri urgente pe business şi de acum gata, mă...

S.O. VÎNTU: L-am sunat şi pe Mircea în seara asta, mă întâlnesc mâine cu el şi public, public, f.... în gură să-i f.... Mi-ai văzut interviul din HotNews?

S.O. VÎNTU: Asta este treaba, am vrut să liniştesc oamenii. Se aruncase pe piaţă puternic de tot că Patriciu a cumpărat Realitatea, dar la maniera făcută de căcat.

Cozmin Guşă: Ştiu, ştiu, cum a mai făcut Patriciu de două ori.

S.O. VÎNTU: Şi au făcut-o că ei se gândesc că procurorii, judecătorii ăştia sunt speriaţi de mine şi, dacă se aude că nu mai am Realitatea, o să procedeze cum procedează cu cârnăţarii pe care-i prind la schimb de valută. Deci, nu Patriciu a aruncat-o de data asta. De-aia am şi fost eu în interviu, lăudându-mă cu banii mei că, de obicei, după cum bine ştii, n-o fac".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel