De ce a ales Marian Munteanu PNL. Clarificare după valul de întrebări

Marian Munteanu a explicat la Realitatea TV, în timpul emisiunii "Jocuri de Putere", de ce a acceptat să candideze la Primăria Capitalei din partea PNL.

"Sincer, şi eu am fost la fel surprins. De ce? Cu tot respectul faţă de oamenii politici, unii sunt oameni serioşi, noi avem o anumită părere despre clasa politică, care pe cei mulţi ne-a dezamăgit. Sigur, poate unii ne-au dezamăgit mai mult, alţii mai puţin, dar împreună cu majoritatea cetăţenilor am avut şi avem multe lucruri să le reproşăm. Pe mine m-a surprins curajul - şi o spun cu respect faţă de conducerea PNL - să facă o asemenea propunere. Sigur, ea nu a fost absolut total suprinzătoare, pentru că discuţiile de organizare ale alianţei noastre... noi am avut mai multe etape prin care am intrat deja cu colegii din alianţă, discuţii cu candidaţi independenţi sau chiar de la partide, am încercat să deschidem discuţii cu privire la lucruri care sunt importante pentru ţară, toate plecând de la proclamaţia din 27 martie, a alianţei noastre, încercând să găsim cât mai multe sau să vedem dacă există o deschidere şi din partea politicienilor cu privire la problemele care frământă societatea civilă", a explicat Marian Munteanu la Realitatea TV.

Întrebat de ce a ales apropierea de PNL şi nu de alt partid, Marian Munteanu a răspuns:

"Care alt partid ar fi putut să aibă o deschidere spre societatea civilă? Noi, în începuturile democraţiei noastre aveam două partide democratice puternice: PNL şi PNŢ, care au fost lovite dramatic. În PNL sunt mulţi oameni... Am avut o discuţie cu Mircea Ionescu Quintus. Deci, era un soi de apropiere firească, care depăşea matca efectivă a ideologiilor. În plus, şi la PNL şi la PNŢ, aceste ambe partide, eu personal întotdeauna am fost foarte interesat de lider 'N' din titulatura lor: 'naţional'. Pentru că este zona care a fost cel mai mult timp neglijată în România", a explicat el.

[citeste si]

"Am salut deschiderea PNL, care s-a arăt dispus să convocăm nişte oameni reprezentativi din socetatea civilă care să vină să participe în calitate de consilieri să facă parte din consiliul general. Eu cred că liberalii au înţeles mult mai repede decât alţii că societatea românească cere acest lucru (...) Am avut discuţii cu foarte puţin timp în urmă de tatonare. Cu orice om politic am avut discuţii în viaţa mea, eu am fost deschis cu o singură condiţie: să văd că aceşti oameni doresc să sprijine lucruri pozitive. (...) Să fie limpede, eu sunt un candidat din partea societăţii civile, susţinut de PNL", a completat Munteanu la Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel