Daniel Dăianu, despre ”motivele personale” din anunțul demisiei

Presa a speculat asupra demisiei lui Daniel Dăianu din funcția de consilier de stat, remarcând perioada scurtă de la numire la plecarea sa din echipa premierului Victor Ponta. La solicitarea DeCe News, dl. Dăianu a explicat că rămâne în continuare consilier al primului ministru. Cei care au speculat pe seama unei neînțelegeri au fost jurnaliști interesați, care se bucurau că apar neînțelegeri legate de guvernare.

”De la început, am avut o înțelegere cu premierul Victor Ponta, să îmi mențin statutul, ne-a declarat Daniel Dăianu. Adică să îl consiliez, fără să fiu angajat în aparatul de stat. Pe 11 mai, când a apărut numirea în Monitorul Oficial, l-am rugat să corecteze această situație, ceea ce s-a și întâmplat. Pe 12 mai, dacă vă amintiți, am ieșit public și am declarat că nu sprijin activitatea guvernului dintr-o poziție de funcționar, remunerată, ci doar din poziția de consilier al premierului. O poziție onorifică, un angajament personal, pe care îl susțin în continuare. Nu s-a schimbat nimic în relația mea cu dl. Ponta, după așa-zisa demisie. Ca să ies, însă, din poziția de consilier de stat, trebuia publicată o demisie în MO. Era o problemă de procedură, o formalitate. Trebuia să trec ceva la motive. Ce să scrii la motive, altceva decât motive personale? Evident, mulți s-au bucurat, au fost interesați, ei înțelegeau că motivele personale ar fi neînțelegeri, ceva de genul acesta”.

Ce sfaturi îi dați premierului, l-am întrebat pe economistul Daniel Dăianu?

”Au fost multe probleme, dar cel mai important este să nu facă nimic privind reglementările fiscale, până la alegeri. Un viitor guvern, cu sprijin solid, poate face reforme fiscale. Nu e cazul în acest moment. Anul acesta nu există decât două misiuni fundamentale pentru guvern: să nu apară un derapaj, adică să se respecte acordurile cu partenerii internaționali și să nu umble la reglementările fiscale. Iar a doua, să organizeze alegeri corecte. De altfel, nici nu am dublu discurs. Aceste lucruri le declar și public, doar că în discuții bilaterlae le pot detalia și nuanța”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel