EXCLUSIV  Dăncilă, plângere penală. De ce a depus-o Orban "pe persoană fizică"

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban a decis să-şi asume plângerea penală la adresa premierului, chiar dacă putea face acest lucru "cu mâna" oricui altcuiva.

Ludovic Orban a decis să-şi asume depunerea plângerii penale la adresa premierului Viorica Dăncilă "pe persoană fizică", chiar dacă acest lucru le dă apă la moară celor care îl acuză acum de jocuri murdare, de încercări de înlăturare a premierului prin alte metode decât cele pur politice, de cei care acuză faptul că, astfel, implică justiţia într-o luptă în care nu-şi avea locul. 

Totodată, ridică semne de întrebare şi faptul că Orban a lansat această bombă la nici trei zile de la întâlnirea cu Angela Merkel, făcând în aşa fel încât să apară în spaţiul public opinii potrivit cărora mişcarea ar fi fost gândită la Berlin. Lucru greu de crezut, având în vedere că Angela Merkel nu are niciun motiv să-şi atragă ostilitatea unor procente bune din electoratul din România, deci puţin probabil ca Angela Merkel să fi ştiut sau să fi încurajat această decizie.

Care este, însă, motivul pentru care Orban a ales să facă acest lucru?

De ce nu a lăsat Orban pe oricine altcineva să depună plângerea penală, fie persoană fizică, fie o anumită asociaţie? Răspunsul poate reieşi mergând puţin în trecut, la începutul anului 2017, când Mihai Poliţeanu a semnat denunţul împotriva lui Sorin Grindeanu, prim-ministru al Guvernului Romaniei, şi Florin Iordache, ministru al Justiţiei în Guvernul României, privitor la celebra Ordonanţă 13.

Atunci, sute de mii de oameni au ieşit în stradă, iar acest bazin electoral creat de asociaţiile civice poate fi motivul care l-a făcut pe Orban să acţioneze şi el de aceeaşi manieră: pentru a-şi atrage capital electoral, voturi de la ONG-uri, de la #rezist, poate chiar şi de la simpatizanţii Monicăi Macovei. Dacă demersul lui Ludovic Orban ar avea logică, acesta ar fi principalul fir pe care s-ar putea merge. În schimb, dacă liderul PNL a luat această decizie fără a o gândi şi fără a se consulta cu partidul, lucrurile se schimbă.

Vezi şi: Plângere penală Dăncilă. Alina Gorghiu: Demersul lui Orban n-a fost discutat în PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel