Cutremur în TVR. Dragoș Pătraru: Este un caz de siguranță națională

Dragoș Pătraru a împlinit 38 de ani duminică. O aniversare tristă, a declarat pentru DCNews. Întrebat despre situația din TVR, Dragoș a făcut o constatare cutremurătoare, care poate arunca în aer instituția anchilozată din Calea Dorobanților și pe cei care o controlează, din Parlament. 

VEZI ȘI:  Cutremur în TVR. Dragoș Pătraru: Este un caz de siguranță națională

”Sunt foarte supărat, a declarat pentru DCNews. Pe lângă tragedia națională, a venit și tragedia profesională din TVR. Sunt cătrănit din cauza lipsei de reacție a televiziunii publice și mă simt foarte rău în legătură cu asta. De două zile mă gândesc la ce s-a întâmplat în TVR în noaptea de vineri. Probabil a fost singurul serviciu public care nu a funcționat. Ambulanța, SMURD-ul, ISU, spitalele sunt toate servicii publice...la fel este TVR, care n-a funcționat deloc. Dacă aș avea puterea asta, aș pune în discuție în acest moment utilitatea TVR și i-aș da afară pe toți cei vinovați”.

CITEȘTE ȘI: Propunere șoc legată de TVR după tragedia de la Club Colectiv - EXCLUSIV

Nu există procedura pentru care TVR există și încasează taxe

 Ai înțeles ce se întâmplă, cum s-a ajuns la situația din TVR?

”Primul lucru asupra căruia m-am interesat a fost ce s-a petrecut în noaptea de vineri. Eu am un statut diferit, nu sunt angajat, dar am sunat să mă interesez. Nu am emisiune luni, în zi de doliu, dar o să merg acolo să încerc să înțeleg. Din ce am aflat, nu există nicio procedură pentru breaking news. A existat o discuție despre o astfel de procedură, în timpul lui Stelian Tănase. S-au certat, că asta făceau în ședințe și nu s-a hotărât nimic. Nu s-a votat. În acest moment televiziunea publică nu are o procedură pentru intrat în breaking news. Ori, asta ar trebui să fie principala misiune a TVR. În caz de cutremur, război, probleme de siguranță națională, televiziunea publică trebuie să spună oamenilor ce să facă. Pentru asta există, pentru asta se plătește taxă. Iar procedura nici măcar pe hârtie nu există! Nu mai vorbesc că ar trebui să existe o carte, ca la BBC, cu ce mesaje să transmiți, ce să dai pe post, cum spui, ce faci în astfel de cazuri. Despre asta e vorba!”, a declarat Dragoș Pătraru pentru DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel