Propunere șoc legată de TVR după tragedia de la Club Colectiv - EXCLUSIV

În noaptea tragediei de la Clubul Colectiv, Televiziunea Română a difuzat filmul "Teroare în L.A.", ignorând teroarea României care își pierdea tinerii. Prima știre despre incendiu a fost difuzată abia sâmbătă dimineață.

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a venit cu o propunere șoc: Televiziunea Română să se închidă. "Cred că e momentul să cerem în stradă plecarea TVR", spunea Val Vâlcu într-un editorial scris sâmbătă după tragedia de la Clubul Colectiv.

Contactat de DC News, Valentin Jucan a comentat ideea ziaristului.

"Ceea ce a propus domnul Val Vâlcu este cât se poate de justificat. Ce se întâmplă dacă mâine, Doamne ferește, se prăbușește o aeronavă tot într-un weekend? Să înțeleg că TVR nu este public și nu este post de televiziune în weekend?", ne-a spus Valentin Jucan.

(w670) FOTO: Vale

                                              (FOTO: Valentin Jucan)

"Într-un astfel de moment de tragedie, când vezi că la ora 23,30, celelalte posturi de televiziune se îngălbenesc de breaking news, iar trotuarele de sânge, iar tu nu reușești să acoperi un astfel de moment, înseamnă că nu îți îndeplinești menirea de post public de televiziune și nu meriți să te mai numești așa", a mai zis acesta.

Este inadmisibil

Întrebat cum a văzut el faptul că TVR nu a intrat în breaking news în noaptea incendiului de la Clubul Colectiv, Valentin Jucan ne-a zis: "Pot să înțeleg faptul că Televiziunea Română este într-o situație dificilă. Ceea ce nu pot să înțeleg este de ce TVR, post plătit din bani publici, post care are o misiune specială în fața românilor, de ce nu are, nici până în acest moment, o procedură care să se aplice în astfel de acțiuni. Consider că este inadmisibil ca TVR să nu poate să-și mobilizeze jurnaliștii așa cum au făcut majoritatea televiziunilor private într-un astfel de moment. Aici nu discutăm despre mișcări politice, nu discutăm despre acțiuni mai mult sau mai puțin importante. Discutăm despre o tragedie națională care s-a finalizat cu declararea doliului național. Dacă într-un astfel de moment, postul public de televiziune nu reușește să își aducă jurnaliștii de acasă - chiar dacă ei nu sunt plătiți în weekend - înseamnă că ar trebui să demisioneze cu toții și să rămână acasă".

VEZI ȘI: VAL VÂLCU: Motivul pentru care TVR n-a difuzat tragedia din Club Colectiv

"Medicii de la spitalele unde au fost internate victimele acestei tragedii au venit din weekend-ul lor liber să lucreze. Jurnalismul este totuși una dintre cele mai nobile meserii. Consider că este inadmisibil că TVR nu a reușit să acopere evenimentul exact din momentul în care a avut loc, cu atât mai mult cu cât era ora 23.30 și nu era noaptea", a mai zis Valentin Jucan contactat de DC News.

Breaking news la ora 07:00

Televiziunea publică, cea care ar trebui să aibă cele mai mari resurse, în noaptea tragică din 30 octombrie a transmis programul obișnuit. Asta în timp ce principalele televiziuni de știri transmiteau informații de peste tot, de la locul accidentului, sau de la spitalele la care au fost trimiși răniții de la Clubul Colectiv. Primul breaking-news de pe TVR a fost abia sâmbătă dimineața, la ora 7.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel