Cursuri gratuite de îngrijire a bebeluşului. Ana Măiță: Informaţii importante. Ne salvează

O asociaţie a organizat astăzi, la Cluj-Napoca, o serie de cursuri gratuite perinatale, la care au participat zeci de viitori părinţi care au fost instruiţi, cu ajutorul unui bebeluş-manechin. Cât durează cursurile.

Potrivit organizatorului, Ana Măiţă, din partea Asociaţiei Samas, a deveni un bun părinte nu ţine doar de instinct, ci necesită şi cunoştinţe, pe care cine trebuie să le ofere.

"A aduce un copil pe lume nu te învaţă, automat, cum să fii un părinte bun, care ştie ce să facă cu un nou-născut în momentul în care îl aduce acasă. Prin aceste cursuri despre naştere, alăptare şi îngrijirea bebeluşului, părinţii primesc maximum de informaţii practice de la specialişti, atât pentru perioada sarcinii, cât şi pentru primele luni de la naştere. Cu ajutorul unui bebe manechin de 3,5 kg, viitorii părinţi învaţă cum să-i facă baia celui mic, să schimbe corect scutece, care este poziţia copilului la sân pentru alăptare sau cum se ţine corect bebeluşul în braţe. Sunt lucruri mici, dar foarte importante, pe care, dacă le învăţăm şi le aplicăm corect, ne salvează de probleme", a spus, miercuri, Ana Măiţă.

Vezi și: Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Este păcat!

Cât durează cursurile

Potrivit organizatorilor, cursurile perinatale reprezintă o necesitate pentru societatea din România, în condiţiile în care în ţara noastră, potrivit statisticilor, moare un bebeluş la fiecare 6 ore, iar rata de alăptare exclusivă este de doar 29,8%. De asemenea, peste 32% dintre gravide nasc fără niciun control medical în timpul sarcinii.

Cursurile sunt destinate în egală măsură şi taţilor, a căror implicare în creşterea activă a copilului este încurajată de organizatori, aceştia subliniind că există o serie de activităţi care pot fi făcute de aceştia. Viitorii părinţi care au luat parte la cursul de miercuri al Asociaţiei Samas au spus că au aflat informaţii noi şi că cele auzite îi vor ajuta să se descurce în perioada următoare, când în viaţa lor va intra şi bebeluşul. Cursurile perinatale oferite de Samas durează 12 zile.

Vezi și: Paște 2019. Săptămâna Albă, semnificație: Ce se dă de pomană în aceste zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel