Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Este păcat!

Ema Apostu / 06 Martie 2019 / 10:03 Salveaza PDF Comentarii

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Postul Paștelui începe săptămâna viitoare. Iată ce nu ai voie să faci, în această perioadă.

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Postul Paștelui începe anul acesta pe 11 martie. Fiind cel mai lung şi cel mai aspru din posturile de durată întâlnite în Biserica Ortodoxă, este cunoscut şi sub denumirea de Postul Mare.

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Aminteşte şi de postul celor 40 de zile ţinute de Hristos înainte de începerea activităţii Sale mesianice. În vechime, Postul Sfintelor Paşti avea menirea de a-i pregăti pe cei ce urmau să primească botezul în noaptea Învierii. Anul acesta, Paștele pentru creștin ortodocși pică pe 28 aprilie.

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. În Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalice. Mai mult, aceștia trebuie să se înalţe sufletește prin rugăciune alături de fapte bune.

Vezi și: Paște 2019. Săptămâna Albă, semnificație: Ce se dă de pomană în aceste zile

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. În Postul Paștelui nu se cântă și nu se dansează. Potrivit rânduielilor bisericești, această perioadă de post amintește de suferințele lui Hristos pe cruce. Astfel în această perioadă pentrecerile sunt considerate nepotrivite.

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Nu se face paradă cu succesul. Chiar dacă ai o viață abundență, în Postul Paștelui ostentația este văzut ca un păcat capital.

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Se spune că de la postul propriu-zis pot fi scutiți copiii, femeile gravide, lăuzele și bolnavii, însă asta nu înseamnă că se pot lipsi de postul spiritual și de rugăciuni.

Vezi și: Andreea Bălan, stop cardio-respirator. Tatăl artistei: M-a sunat aseară să-mi spună că...

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Cum se postește


Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. "Conform tradiţiei stabilite cu timpul în Biserică, în cursul Postului Mare se posteşte astfel: în primele două zile (luni şi marţi din săptămâna prima) se recomandă, pentru cei ce pot să ţină, post complet sau (pentru cei mai slabi) ajunare până spre seară, când se poate mânca puţină pâine şi bea apă; la fel în primele trei zile (luni, marţi şi miercuri) şi ultimele două zile (vinerea şi sâmbăta) din Săptămâna Patimilor.

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Paște 2019. Când începe Postul Paștelui. Miercuri se ajunează până seara (odinioară până după săvârşirea Liturghiei Darurilor mai înainte sfinţite), când se mănâncă pâine şi legume fierte fără untdelemn. În tot restul postului, în primele cinci zile din săptămână (luni-vineri inclusiv) se mănâncă uscat o singură dată pe zi (seara), iar sâmbătă şi duminică de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn şi puţin vin.

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Se dezleagă de asemenea la vin şi untdelemn (în orice zi a săptămânii ar cădea), la următoarele sărbători fără tinere (însemnate în calendar cu cruce neagră): Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul (24 februarie), Sfinţii 40 de mucenici (9 martie), Joia Canonului celui mare, inainte-serbarea şi dupa-serbarea Buneivestiri (24 şi 26 martie), precum şi în ziua Sfântului Gheorghe (23 aprilie), iar după unii şi în Joia Patimilor.

Vezi și: Dieta cu ouă și grapefruit. Slăbești până la 10 kilograme

Postul Paștelui 2019. Când începe și ce nu ai voie să faci. Paște 2019. Când începe Postul Paștelui. La praznicul Buneivestiri (25 martie) şi în Duminica Floriilor se dezleagă şi la peste (când însă Bunavestire cade în primele patru zile din Săptămâna Patimilor, se dezleagă numai la untdelemn şi vin, iar când cade în vinerea sau sâmbătă acestei săptămâni, se dezleagă numai la vin)", spune părintele Prof. Dr. Ene Branişte, citat de crestinortodox.ro, în Liturgica Generală, Editura Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Romane, 1993.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28