Cum şi când se va produce RELAXAREA măsurilor. Nelu Tătaru: Atunci vom discuta

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre momentul în care s-ar putea produce o relaxare a restricţiilor, în contextul pandemiei de coronavirus. 

"Din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii suntem încă într-un moment în care suntem încă în urcare. Vom face o evaluare peste o săptămână, după sărbătorile pascale, vom vedea numărul de cazuri şi de decese, dar când va veni vorba despre o relaxare, vom vorbi individual pentru fiecare comunitate în parte. (...) Suntem în stare de urgenţă până pe 15 mai, încă suntem pe panta ascendentă a curbei de care vorbim de două luni.

Urmărim ca creşterea numărului de cazuri să se facă în număr mic, progresiv, nu exponenţial şi ne gândim ca după 7-10 zile să putem evalua situaţia şi să ne gândim dacă o dată cu atingerea vârfului perioada de descreştere va duce la o perioadă de relaxare. Dar perioada de relaxare va fi cu anumite restricţii. Nu va fi la fel pentru toate categoriile de vârstă şi nici pentru toate focarele sau localităţile. Vom vedea în funcţie de evoluţia fiecărui focar în parte", a declarat, la Digi24, Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel