Cum se vede România la Harvard și Oxford

Cea mai nouă campanie a Televiziunii Naționale, ”România deșteaptă”, lansată la TVR 1 de Irina Păcurariu își propune să descopere în ce măsură inteligența este cel mai de succes produs de export al României, dar și dacă dilemele legate de învăţământ privat vs public sau studiu în ţară ori în afara ei sunt justificate.

Din 30 aprilie, în fiecare luni, începând de la ora 21.00,  jurnalista Irina Păcurariu va spune la TVR 1 poveştile a zeci de studenţi şi profesori români de la marile universităţi ale lumii, prima ediție fiind dedicată celei mai titrată universitate a lumii, Harvard, şi celei mai vechi universități din lume, Oxford.

Regulile, grilele de selecţie la aceste universităţi, dar mai ales succesul unor români care au studiat sau continuă să lucreze în universităţi precum Oxford, Cambrigde, Harvard, Princeton, Yale, Stanford, Berkelay, King‘s College, Sorbona, Heidelberg, Lyon au fost adunate de Irina Păcurariu în zece ediţii de câte o oră fiecare.

Români excepţionali şi încă anonimi sau personalităţi vor încerca să găsească un răspuns la întrebarea: „este inteligenţa cel mai bun produs de export al României?”

„Educaţia este considerată principala şansă pentru sănătatea acestei naţiuni. O astfel de temă este (aproape) obligatorie în aceste vremuri, în care dileme de tip învăţământ privat/public sau studiu în ţară/în afara ei sunt subiecte recurente pe agenda publică. În plus, sistemul autohton pare să-şi mărturisească, măcar tacit, eşecul. Chiar dacă acesta nu este neapărat de fond, ci mai degrabă unul de imagine”, este de părere Irina Păcurariu, .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel