Cum s-a autodenunțat Nelu Iordache, în încercarea de a scăpa de arest

Nelu Iordache
Nelu Iordache

Aflat după gratii de aproape un an, omul de afaceri Nelu Iordache a colaborat cu procurorii DNA, denunțându-i pe fostul ministru Ovidiu Silaghi și pe președintele fondator al PC Dan Voiculescu, în speranța că va fi eliberat. În zadar însă - DNA a explicat că menținerea în arest a lui Nelu Iordache este necesară, motivând că denunțurile sale arată "implicarea infracțională" a patronului Romstrade.

[caption id="attachment_377059" align="alignleft" width="310"] foto: luju.ro[/caption]

Nelu Iordache a solicitat, la data de 9 septembrie, înlocuirea măsurii de arest preventiv cu interdicția de a părăsi țara, scrie Lumea Justiției. Unul dintre argumenetele invocate de Iordache în fața judecătorului Vlad Andriescu, de la Tribunalul București, a fost colaborarea cu procurorii DNA - fără folos însă.

Procurorul de ședință, Cristian Anghel, de la DNA, a cerut judecătorului să respingă solicitarea lui Iordache, explicând că denunțurile afaceristului arată "implicarea infracțională" a acestuia. El a mai arătat că se impune continuarea cercetării judecătorești cu Nelu Iordache în stare de arest preventiv, dar și că înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicția de a părăsi țara nu are justificare.

Motivarea solicitării

De cealaltă parte, avocatul lui Nelu Iordache i-a cerut judecătorului să țină cont de conduita afaceristului: "Trebuie să primeze conduita inculpatului. În perioada petrecută în arest preventiv inculpatul și-a schimbat conduita, a colaborat, dovadă adresele de la DNA depuse la dosar". El a mai precizat în fața instanței că perioada de 10 luni petrecută după gratii reprezintă o durată rezonabilă și că această măsură nu se mai justifică în momentul de față.

Un alt motiv invocat în solicitarea de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu interdicția de a părăsi țara a fost acela că firmele lui Nelu Iordache se află într-o situație critică.

Instanța a respins cererea lui Iordache

Judecătorul Vlad Andriescu a decis menținerea lui Nelu Iordache în arest, hotărâre confirmată ulterior și de Curtea de Apel București. Magistratul a explicat că există în continuare motive pentru menținerea afaceristului după gratii, o astfel de măsură fiind necesară pentru buna desfășurare a procesului penal: "Instanța constată că temeiurile avute în vedere la luarea și prelungirea măsurii arestului preventiv subzistă și impun în continuare privarea de libertate a inculpatului. Instanța mai apreciază că și pentru buna desfășurare a procesului penal în continuare se impune menținerea inculpatului I. N. în stare de arest preventiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel