Cum aranjezi corect tacâmurile. Codul bunelor maniere la masă transmite un mesaj subtil

Foto Pexels
Foto Pexels

Există o serie de reguli care se aplică atunci când servești masa.

Modul în care așezi tacâmurile, după ce ai mâncat, îi transmite un mesaj subtil chelnerului sau gazdei.

Potrivit codului bunelor maniere la masă, furculițele se vor așeza în stânga farfuriei, în ordinea utilizării. În partea dreaptă a farfuriei, se pun cuțitele și lingurile. Lângă farfurie se pune cuțitul pentru carne, apoi cel de pește, pentru salată, și lingura. La masă, cuțitele se pun întotdeauna cu partea tăioasă spre farfurie. Deasupra farfuriei, vor fi așezate furculița pentru desert și lingurița pentru desert.

În partea dreaptă se vor afla paharele. Cel mai apropiat va fi cel de apă, urmând paharul pentru vinul alb, apoi cel pentru vinul roșu.

Se folosesc tacâmurile la orice fel servit, iar acestea, odată folosite, nu vor fi lăsate pe masă.

În timpul mesei, dacă faci o pauză, lasă tacâmurile pe farfurie. Se pun în formă de litera V, furculița fiind pusă să stea peste cuțit, cu vârful în sus.

Dacă ai terminat de mâncat și aștepți al doilea fel, lasă cuțitul și furculița în partea din dreapta a farfuriei. Semnul că ai terminat de mâncat este și atunci când lași cuțitul și furculița, așezate paralel pe farfurie, cu vârfurile spre ora 10.00 a ceasului.

Mâinile și coatele nu se țin pe masă, ci pe lângă corp.

Dacă v-a plăcut un fel de mâncare, așezați tacâmurile paralele în centrul farfuriei, cu vârfurile orientate spre mâna dreaptă.

Citește și: Astrograma Revelionului și de ce 2022 e un an special

 

Daniela Simulescu a vorbit, într-o ediție specială la DCNewsTV, despre astrograma Revelionului.

„Anul acesta este mai special, pentru că Venus, stăpâna Revelionului, este retrogradă. Când vorbim de Venus, vorbim de bani. Anul viitor, vor fi reluate discuțiile legate de bani, pensii, asigurări sociale, resursele statului, resursele pe care le avem, nu pe care le primim. Multe dintre alianțele și parteneriatele făcute în acest an vor fi zguduite în 2022. (...) Multe dintre relații vor fi testate anul viitor, va fi o muncă fantastică. Avem nevoie de un plan de lungă durată. Nu putem să rupem în trei zile ce am construit în 20 de ani”, a spus Daniela Simulescu, astrolog DCNews și redactor șef Astrosens.

„Uitându-mă pe astrograma Revelionului, am și o veste bună, foarte bună. Pornim anul cu Luna și Marte în Săgetător, ceea ce înseamnă că mulți ne vom dori să comunicăm mai mult, să învățăm, să călătorim. Vă bat la cap cu reconversia profesională. Să facem ceva pentru noi!”, a subliniat Daniela Simulescu.

„Va fi un an cu multe călătorii, cu români care vor dori să plece din țară”, a mai zis astrologul Daniela Simulescu.

„Anul viitor, vor fi multe discuții despre sănătatea mintală. Începem anul cu încredere, mai călătorim, dar ne vom lovi pe parcurs de anumite limite personale și de nefericirea cu care am crescut. O să vedeți că ne vom dori să avem mai multe evenimente, nu știu cum le vom putea face. (...) Piața de imobiliare se va schimba”, a mai zis Daniela Simulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel