EXCLUSIV  Cum a fost umilit în România un profesor de la Harvard. Cîmpeanu: Este o rușine! video

Cîmpeanu
Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a spus cum a pierdut România un profesor de la Harvard.

O universitate din România a refuzat un profesor de la Harvard, să le predea studenților, pentru că nu avea... DPPD, mai precis modulul pedagogic.

„Știu un profesor de la Harvard care a vrut să predea într-o universitate din România. Îndrumase și un vicepreședinte american foarte cunoscut. Iar o universitate din România i-a spus că nu este competent să predea pentru că nu avea DPPD. Este o rușine!”, a zis Sorin Cîmpeanu la DC News.

În viitor, acest lucru va fi imposibil să se mai întâmple. De ce? Pentru că vestea bună este că orice persoană cu studii superioare poate să predea în școli, fără module de pregătire sau masterat didactic, prin excepția introdusă în noul proiect de lege.

Ministrul a mai zis: „poți să intri în cariera didactică, printr-un an de stagiatură, chiar dacă nu ai DPPD-ul”.

„Poți să vii și din afara sistemului dacă nu ai DPPD-ul cu condiția să ți se verifice competențele teoretice. Faci anul de practică pedagogică. Apoi poți să intri, chiar dacă nu ai făcut DPPD”, a adăugat Sorin Cîmpeanu. 

Mai multe despre acest subiect citiți aici: Anunț pentru profesori. Apar joburi noi în educație

Despre România Educată, găsiți mai multe accesând acest link: http://www.romaniaeducata.eu

VEZI ȘI: Iohannis și Cîmpeanu, la ONU. „Este un lucru remarcabil și onorant pentru România”, a spus ministrul

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, este și preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), aspect care îl face să fie una dintre personalitățile din România cu cea mai înaltă funcție internațională.

Fondată în 1961, la Montréal (Québec,Canada), Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF), este o instituţie multilaterală care susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării. Acesta reunește universități, rețele academice și centre de cercetare științifică, folosind limba franceză. Cu o rețea de 1007 de membri în 119 de țări, este una dintre cele mai mari asociații de instituții de învățământ superior și de cercetare din lume.

Sorin Cîmpeanu se află la al doilea mandat la AUF, mandat care va expira în 2025. „Alegerea președintelui a fost făcută prin vot secret, adică nimeni nu a putut influența votul”, a zis ministrul la DC News.

„Facem proiecte de susținere între mediul economic și mediul academic, între universități și societate, de adaptare a ofertelor universităților la cerințele societății. Avem proiecte care vizează dezvoltarea francofoniei științifice. Este vorba de susținerea calității activităților științifice din cele peste 1000 de universități. Sunt proiecte care finanțează aceste lucruri”, a zis Sorin Cîmpeanu.

AUF s-a aflat în prima linie pentru a ajuta universitățile care au fost nevoite să-și închidă porțile în pandemie. De asemenea, AUF a luat măsuri de sprijin pentru refugiații din Ucraina, a mai spus ministrul Educației.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a spus că mai multe despre proiectele AUF se vor discuta, în septembrie, la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care va avea loc la New York, în Statele Unite ale Americii.

La acest eveniment vor participa atât Klaus Iohannis, cât și Sorin Cîmpeanu. „Klaus Iohannis va coprezida componenta de educație din Adunarea Generală ONU. Este un lucru remarcabil și onorant pentru România. Voi fi în delegația președintelui. Voi participa și în calitate de președinte AUF la secțiunea dedicată”, a zis Sorin Cîmpeanu. La Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se vor discuta cele mai importante teme de educație la nivel mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel