CSM reacționează după o informație din presă despre o "întâlnire secretă"

În presă au apărut informații cu privire la o întâlnire secretă de la Consiliul Superior al Magistraturii cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc.

CSM susține precizează că "Întâlnirile avute astăzi, 24 iulie, de președintele CSM cu ministrul Justiției și, apoi, cu președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, au avut loc la sediul CSM, în cursul dimineții, în timpul programului de lucru; accesul în sediul CSM a persoanelor menționate fiind realizat prin intrarea oficială a clădirii, destinată accesului publicului și angajaților Consiliului. În aceste condiții, o astfel de întâlnire nu poate fi catalogată drept 'secretă'. Întâlnirile au avut ca obiect discutarea unor aspecte tehnice legate de comunicarea inter-instituțională în perioada imediat următoare, având în vedere programele de concedii de odihnă ale persoanelor menționate și jalonarea unor repere temporale pentru proiectele instituționale comune aflate în derulare". 

"Tehnici clasice de decupare și scoatere din context"

Consiliul Superior al Magistraturii a adăugat că "În cadrul acestor întâlniri nu au fost dezbătute niciun fel de proiecte de legi sau proiecte de modificare a acestora. Potrivit legii, conducerea CSM nu poate să își asume nicio propunere de modificare a vreunei legi fără o decizie plenară. Neavând un caracter decizional și/sau de impact asupra activităților instituțiilor reprezentate, întâlnirile nu au fost anunțate pe agenda președintelui CSM. Vicepreședintele CSM, procuror Bogdan Gabor nu a participat la niciuna din cele două întâlniri. Prin tehnici clasice de decupare și scoatere din context, autorii articolelor menționate au urmărit plasarea intervenției președintelui CSM într-o zonă a senzaționalului mediatic iar speculațiile referitoare la înțelegeri oculte privind procedura de numire a procurorilor șefi și modificarea legilor justiției, deși, cu generozitate, sunt indicate 'surse din magistratură', nu corespund realității factuale". 

Potrivit comunicatului CSM, informația a fost publicată în evz.ro, romanialibera.ro și hotnews.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel