Criză Venezuela. Şeful Pentagonului şi-a anulat în ultimul moment o vizită în Europa

Venezuela
Venezuela

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, a anulat miercuri, în ultimul moment, o vizită planificată în Europa din cauza evoluţiei situaţiei din Venezuela, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestuia, locotenent colonel Joe Buccino, relatează AFP.

"Ministrul Apărării interimar nu se va mai deplasa în Europa şi a decis să rămână la Washington pentru a se coordona mai eficient cu Consiliul de Securitate Naţională (de la Casa Albă) şi cu Departamentul de Stat privind situaţia din Venezuela, a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat, cu doar câteva ore înainte de plecarea ministrului Patrick Shanahan, care era programată în cursul după-amiezii.

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a declarat miercuri că preşedintele Trump este pregătit, dacă va fi necesar, ca armata americană să intervină în Venezuela, unde au avut loc ciocniri violente în urma revoltei, marţi, a unui grup de soldaţi împotriva preşedintelui Nicolas Maduro.

Autorităţile americane au crescut presiunea asupra lui Nicolas Maduro

Am prefera o tranziţie paşnică la putere, cu plecarea lui Maduro şi organizarea de noi alegeri, dar preşedintele (Trump) a afirmat că la un moment dat va trebui să ia decizii, a explicat Pompeo.

Autorităţile americane au crescut presiunea asupra lui Nicolas Maduro, alături de avertismente împotriva celor mai noi susţinători ai preşedintelui socialist al Venezuelei, cerând de asemenea cadrelor la putere la Caracas să se se delimiteze şi să se alăture taberei opozantului Juan Guaido.

Preşedinte autoproclamat al Venezuelei, opozantul Juan Guaido le-a cerut compatrioţilor săi să se pregătească miercuri pentru "faza finală" a planului de înlăturare a lui Nicolas Maduro, în contextul în care liderul venezuelean, aflat în dificultate, a susţinut că "tentativa de lovitură de stat" a fost respinsă, notează dpa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel