Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2019. Pe data de 6 aprilie, este prăznuit Sfântul Eutihie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2021. Sfântul Eutihie s-a născut în Frigia. La 30 de ani, Eutihie a fost ales stareţ al unei mănăstiri din Amasia. La vârsta de patruzeci de ani a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca delegat al său la al V - lea sinod ecumenic, ţinut în Constantinopol în anul 553.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2021. Împăratul Iustinian şi Patriarhul Mina l-au îndrăgit mult pe Eutihie. Patriarhul Mina l-a rugat pe împărat ca Eutihie să ocupe scaunul patriarhal după moartea sa, scrie crestinortodox.ro. Patriarhul Eutihie pentru că s-a împotrivit ereziei, a fost exilat la mănăstirea lui cea dintâi. Acolo Patriarhul Eutihie a rămas timp de alţi doisprezece ani şi opt luni.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2021. El s-a arătat a fi făcător de minuni, căci îi vindecă pe oameni de felurite boli doar cu rugăciunea şi prin ungerea cu untdelemn sfinţit. După moartea împăratului Iustinian, a fost împărat Iustin. Acesta l-a rechemat pe Eutihie în scaunul patriarhal de la Constantinopol, în care Sfântul a rămas până la moartea lui.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy