Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2019. Pe data de 6 aprilie, este prăznuit Sfântul Eutihie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2021. Sfântul Eutihie s-a născut în Frigia. La 30 de ani, Eutihie a fost ales stareţ al unei mănăstiri din Amasia. La vârsta de patruzeci de ani a fost trimis de Mitropolitul Amasiei ca delegat al său la al V - lea sinod ecumenic, ţinut în Constantinopol în anul 553.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2021. Împăratul Iustinian şi Patriarhul Mina l-au îndrăgit mult pe Eutihie. Patriarhul Mina l-a rugat pe împărat ca Eutihie să ocupe scaunul patriarhal după moartea sa, scrie crestinortodox.ro. Patriarhul Eutihie pentru că s-a împotrivit ereziei, a fost exilat la mănăstirea lui cea dintâi. Acolo Patriarhul Eutihie a rămas timp de alţi doisprezece ani şi opt luni.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 6 aprilie 2021. El s-a arătat a fi făcător de minuni, căci îi vindecă pe oameni de felurite boli doar cu rugăciunea şi prin ungerea cu untdelemn sfinţit. După moartea împăratului Iustinian, a fost împărat Iustin. Acesta l-a rechemat pe Eutihie în scaunul patriarhal de la Constantinopol, în care Sfântul a rămas până la moartea lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel