EXCLUSIV  Creţu: Vorbim de PNRR, dar uităm că avem miliarde de euro nefolosite. Aproape m-am rugat de toţi miniştrii

Corina Creţu atrage atenţia asupra faptului că toată lumea se concentrează asupra viitorului PNRR însă nu se discută şi despre sume uriaşe care pot fi accesate chiar acum.

Corina Creţu, europarlamentar Pro România, a vorbit la DC News, la emisiunea realizată de către Claudia Ţapardel, despre faptul că politicienii români vorbesc foarte mult acum despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, însă nu se spune nimic despre miliardele de euro care sunt deja alocate României prin Cadrul Financiar Multianual 2014-2021 şi zac nefolosite. Sunt foarte mulţi bani care, din păcate, nu sunt accesaţi de către autorităţile române deşi nevoia de investiţii, mai ales pe partea de infrastructură de drumuri sau feroviară este mare şi cât se poate de urgentă.

Corina Creţu: Mai avem la dispoziţie 45% din 50 de miliarde de euro

"Noi vorbim de planurile care se vor depune acum, dar eu vorbesc şi de ceea ce am putea accesa chiar acum, nu pe hârtie şi nu în viitor. Mai avem la dispoziţie 45% din 50 de miliarde de euro, inclusiv pentru drumuri şi infrastructură, din Cadrul Financiar Multianual 2014-2021.

Aproape m-am rugat de toţi -  au fost opt sau nouă miniştri ai transporturilor -  să depună măcar Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada Unirii – Autostrada Moldova. Mai sunt încă doi ani pentru a fi cheltuiţi aceşti bani. Pe de altă parte, într-adevăr, până la urmă, referitor la echipa de negociatori, când vii cu argumente foarte serioase poţi să obţii, nu e vorba că Bruxelles-ul nu ne lasă. Aceasta e cea mai facilă modalitate de a spune că tot ceea ce este bun vine de la Guvern şi de la autorităţile locale, iar tot ceea ce este rău vine de la Bruxelles. Atâta vreme cât sunt banii alocaţi României, eu cel puţin, ca şi comisar european, am încercat să ajut toate ţările iar România cu atât mai mult.

Dar atunci când nu există proiecte concrete, acestea nu se pot scrie la Bruxelles. Vă reamintesc că am semnat proiecte de peste şase miliarde de euro în şapte ani. De aceea spuneam că totuşi să te angajezi la 30 de miliarde înseamnă foarte mult şi foarte multe dintre acest proiecte sunt mult în întârziere", a atras antenţia, în carul emisiunii "Din culisele Europei", by Claudia Ţapardel, europarlamentarul român Corina Creţu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel