COVID - 19. Se cere închiderea frontierei, la Arad

Consillierul municipal Arad, Ionel Ciupe, a transmis o scrisoare deschisă către mai mulți parlamentari, cerând închiderea frontierei.

Scrisoare deschisă este destinata senatorilor Cristina Ioan, Fifor Mihai-Viorel și Wiener Adrian, dar și deputaților Căprar Dorel – Gheorghe, Farago Petru, Pistru – Popa – Eusebiu – Manea, Todor Adrian, Tripa Florin – Dan, Varga Glad – Aurel și Vlad – Sergiu Cosmin.

"Lăsați la o parte orice dispută politică sau electorală"

"Vă adresez această scrisoare deschisă, atât în nume personal, cât și în numele a numeroși cetățeni din municipiul și județul Arad care, în aceste momente dificile cauzate de pandemia Covid-19, va solicită următoarele:

Pentru a putea trece cu bine peste această dramatică încercare în care se găsește întreaga națiune, vă solicităm să lăsați la o parte orice diferend, dispută politică sau electorală, orice ambiție politică personală sau de grup, orice ranchiună și, împreună, în deplin consens și în unitate de acțiune și gândire, să arătați poporului român greu încercat, că sunteți responsabili, serioși și mai cu seama uniți cu toții împotriva acestui dușman periculos. Momentele de grele încercări, poporul român le-a depășit doar atunci când a dat dovadă de responsabilitate, spirit de sacrificiu și de unitate în gândire și mai ales în acțiune. La toate acestea va cheamă azi toți arădenii!", transmite Ionel Ciupe.

"Vă solicitam, în regim de maximă urgență"

"Pentru evitarea extinderii pandemiei de coronavirus, vă solicitam, în regim de maximă urgență, să dispuneți în legislativul țării închiderea totală a frontierei de stat a României (așa cum au procedat și alte țări), excepție făcând transporturile speciale cu echipamente medicale, medicamente, cele ce transportă produse agroalimentare și transporturile speciale.

Luarea unor măsuri de urgență în plan legislativ pentru a rezolva cu maximă rapiditate criza medicală în care se găsesc o serie de spitale din România, inclusiv cele din Arad. Totodată, legi speciale, date cu celeritate pentru a proteja întreg corp medical și a susține financiar spitalele și centrele de cercetare medicală din România", se mai transmite în scrisoarea deschisă.

Zile libere pentru angajați

"Pentru a limita cât mai mult extinderea acestei pandemii cu coronavirus, vă solicităm să găsiți urgent o formulă legislativă prin care să se acorde 15 zile libere tuturor angajaților atât din sectorul de stat, cât și din cel privat, exceptând angajații ce deservesc unități economice de grad 0 sau de foc continuu. Este foarte important ca aceste zile libere să fie plătite de statul român, prin instituțiile abilitate.

Prin aceste măsuri dure dar necesare, putem limita cu succes efectele extinderii la nivel național a infestarii cu noul coronavirus. Știm că asta înseamnă sacrificiu și privațiuni, dar bătălia cu acest flagel este serioasă și ea trebuie câștigată cât mai rapid și cu pierderi cât mai reduse. Cred că, în aceste momente de criză pentru România, este nevoie de responsabilitate, de implicare personală și de unitate, fapte ce le așteptăm și de la dumneavoastră", mai spune consilierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel