Urmărește emisiunea live


Costel Fotea: S-a redeschis traficul feroviar pe linia cu ecartament larg pentru transportul cerealelor din Ucraina 

Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați, a anunțat că traficul feroviar pe linia cu ecartament larg pentru transportul cerealelor din Ucraina a fost redeschis. 

"După mai bine de trei decenii, trenurile pot circula din nou pe calea ferată cu ecartament larg. Astfel, trenurile din Ucraina pot aduce cerealele direct în Portul Galați, pentru a fi repede încărcate în barje sau șlepuri și transportate pe Dunăre.

S-a lucrat în ritm alert, cu echipe aduse din mai multe județe, pentru a deschide cât mai repede calea ferată cu ecartament larg, astfel încât Galațiul să fie un factor important în deblocarea exporturilor de cereale din Ucraina.

Lucrările de reparații au fost realizate de CFR, fiind finalizate cu o lună mai devreme. Ieri au fost făcute și testele pentru verificarea liniei. S-a intervenit pe aproape 4 kilometri pentru schimbarea traverselor și a pieselor aferente.

Le mulțumesc celor de la CFR pentru ca au reușit să redeschidă traficul pe acest tip de cale ferată și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru implicarea totală în rezolvarea urgentă a acestei probleme", a precizat Costel Fotea într-o postare pe Facebook.

Vezi și: Promisiuni pentru județul Galați: ”Cu 100 de milioane de euro irigăm jumătate din județ”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel