Costel Fotea: La Galați, vieți salvate cu ajutorul cardiologiei intervenționale

Consiliul Județean asigură în acest moment costurile acestor dispozitive medicale
Consiliul Județean asigură în acest moment costurile acestor dispozitive medicale

Săptămâna trecută, pacienți aflați în stare critică, având grave probleme de ritm cardiac, au primit o nouă șansă la viață datorită faptului că la Galați se pot face implanturi de stimulatoare cardiace, a declarat Costel Fotea, președintele PSD  al Consiliului Județean Galați. 

Este o procedură relativ nouă pentru Spitalul Județean, care practic salvează viața celor cu un puls foarte scăzut.

Pentru acești pacienți nu există alt tratament, altă soluție, iar inima lor este atât de slăbită încât nu poate face față unui drum lung către un alt centru medical din țară.

De mai bine de două luni, acești oameni pot fi salvați la Galați de către o echipă medicală tânără condusă de dr. Luiza Nechita. Această procedură medicală este gratuită pentru pacienți, deoarece Consiliul Județean asigură în acest moment costurile acestor dispozitive medicale. Le mulțumesc tuturor celor care, prin munca și pregătirea lor, fac tot posibilul pentru a salva viața pacienților!, a precizat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

La Galați, primele implanturi  de stimulatoare cardiace

"Galaţiul a devenit centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace. Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi este singura unitate medicală din zonă unde se pot realiza astfel de proceduri. Stimulatoarele cardiace sunt dispozitive medicale care salvează viaţa pacienţilor cu probleme de ritm cardiac.

Pentru aceşti bolnavi nu există altă soluţie, nu există un medicament care să trateze această afecţiune. Singura şansă este montarea unor stimulatoare cardiace. Spitalul Judeţean de Urgenţă a achiziţionat, cu fonduri de la CJ Galaţi, stimulatoare cardiace de ultimă generaţie compatibile RMN. Această procedură medicală este gratuită pentru pacienţi, deoarece Consiliul Judeţean va suporta costurile dispozitivelor medicale până la sfârşitul acestui an", declara preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, după primele intervenții în luna mai, 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel