Corina Crețu, îngrijorată de situația din Israel: Îmi doresc ca pacea să prevaleze

Corina Crețu, îngrijorată de situația din Israel: Îmi doresc ca pacea să prevaleze  /  Facebook: Corina Cretu
Corina Crețu, îngrijorată de situația din Israel: Îmi doresc ca pacea să prevaleze / Facebook: Corina Cretu

Europarlamentarul român Corina Crețu se declară îngrijorată de situația tensionată din Orientul Mijlociu și de conflictul dintre Israel și Hamas.

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul Corina Crețu s-a declarat îngrijorată de situația tensionată din Orientul Mijlociu:

„Mă îngrijorează profund situația din Orientul Mijlociu. Condamn cu fermitate tirurile de rachetă lansate din Fâşia Gaza, care vizează zone civile locuite din Israel.

Regret pierderile de vieţi înregistrate în ultimele zile în rândul populaţiei civile și transmit sincere condoleanțe familiilor nevinovate. Evoluțiile din ultimele zile pot deteriora grav situaţia de securitate din regiune, fiind necesară evitarea unei escaladări suplimentare a tensiunilor.

Salut decizia Ministrului român de Externe de a constitui un Task Force la nivelul MAE, pentru monitorizarea permanentă şi evaluarea situaţiei, precum şi identificarea principalelor direcţii de acţiune menite să sprijine cetăţenii români şi membrii familiilor acestora care se află în zona afectată de conflict.

În calitate de Vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare din Parlamentul European (2010-2014) am încercat sa contribui la realizarea unei păci durabile în regiune şi am susținut implementarea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, întrucât consideram aceasta ca fiind singura opţiune viabilă de natură să răspundă aspiraţiilor legitime ale părţilor.

În acest sens, am organizat în Parlamentul European o dezbatere pe acest subiect, care l-a avut ca invitat pe fostul Premier britanic Tony Blair - la acea vreme Emisar Special al Cvartetului pentru Pace în Orientul Mijlociu.

Îmi doresc din toată inima ca pacea să prevaleze și ca suferința umană să se încheie, fiind o situație care privește nu doar cele două părți implicate, ci întreaga regiune și relațiile dintre state la nivel internațional.

Numai bine tuturor!“, a scris pe Facebook Corina Crețu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel