Corina Corbu, președinte ÎCCJ: Niciodată nu m-am ferit să spun

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina Corbu, a afirmat miercuri, cu ocazia bilanţului instituţiei pe anul 2019, că există în societatea românească un 'anumit grad de percepţie negativă' în ceea ce priveşte justiţia.

'Niciodată nu m-am ferit să spun, în mod public, şi lucruri poate mai puţin plăcute. De aceea voi spune şi acum că există un anumit grad de percepţie negativă la nivelul societăţii româneşti asupra justiţiei. Şi nimeni dintre noi nu suntem fără de păcat în această privinţă.' a spus Corbu.

Cetăţenii, agenţii economici, organizaţiile nonguvernamentale resimt în mod direct consecinţele inflaţiei şi incoerenţei legislative în anumite domenii, consecinţele negative legate de creşterea duratei procedurilor judiciare şi implicit a costurilor acestora, dar şi riscurile create de situaţiile de practică neunitară sau de imposibilitatea obţinerii unei soluţii definitive a litigiului într-un interval de timp rezonabil', a declarat Corina Corbu.

Cum se poate îmbunătăți funcționarea sistemului de justiție din România

Preşedintele ÎCCJ consideră că este nevoie de colaborarea tuturor celor cu atribuţii în domeniu pentru îmbunătăţirea funcţionării sistemului de justiţie din România. 'Un lucru însă este clar pentru noi toţi: justiţiabilii au dreptul fundamental de a aştepta un răspuns adecvat din partea sistemului judiciar în ceea ce priveşte toţi aceşti factori negativi. Iar acest răspuns cred că trebuie să rezide în tratarea adecvată a cauzelor, iar nu în cosmetizarea efectelor.' a menționat Corbu.

'Combaterea supraîncărcării Instanţei supreme, îmbunătăţirea calităţii şi sistematizarea legislaţiei în domeniile deficitare, îmbunătăţirea accesului liber la justiţie (...), asigurarea unui proces continuu de conectare a judecătorului la evoluţia ramurilor de drept şi la evoluţia socială presupun coeziune la nivelul tuturor celor implicaţi în asigurarea acestui serviciu public şi modalităţi de acţiune compatibile şi ferme', a precizat Corina Corbu, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel