Coreea de Nord a lansat racheta care transportă un satelit pe orbită, dar aceasta s-a dezintegrat

north-korea-missile
north-korea-missile

Statele Unite confirmă lansarea de către Coreea de Nord a rachetei considerată de comunitatea internaţională ca un test cu rachetă balistică, a afirmat pentru AFP un responsabil american, confirmând informaţiile transmise de presa sud-coreeană. Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat că racheta lansată de Coreea de Nord s-a dezintegrat la scurt timp după decolare.

"La câteva minute după lansare, racheta s-a dezintegrat în mai multe bucăţi", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării Kim Min-Seok.

Citând o sursă din cadrul ministerului Apărării, postul de televiziune japonez NHK, a precizat că racheta a parcurs 120 de kilometri înainte de a se rupe în patru bucăţi şi de a cădea în Marea Galbenă, în vestul peninsulei coreene.

O rachetă nord-coreeană a zburat timp de peste un minut înainte de a se prăbuşi în ocean, a anunţat, vineri ministrul japonez al Apărării, la scurt timp după ce Seul şi Washington raportaseră lansarea unei rachete de către Coreea de Nord.

"Avem informaţii conform cărora un dispozitiv zburător a fost lansat de Coreea de Nord. Acest dispozitiv a zburat aparent timp de peste un minut înainte de a se prăbuşi în ocean", a explicat Naoki Tanaka în cadrul unei conferinţe de presă.

Tanaka a adăugat că zborul acestei rachete şi prăbuşirea sa nu au "afectat în niciun fel securitatea ţării".

Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat vineri că o rachetă nord-coreeană a decolat, confirmând informaţia transmisă cu câteva minute înainte de agenţia de presă sud-coreeană Yonhap. "Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă la ora 07:39 (01:39, ora României)", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel