Copilul și bărbatul din înregistrarea video a SI în care se prezintă uciderea unui palestinian ar fi cetățeni francezi

Oficiali francezi efectuează cercetări pentru a stabili dacă un copil care apare într-o înregistrare video a grupării teroriste Statul Islamic (SI) este francez și dacă are legături cu un atacator islamist care a ucis șapte persoane în Franța în două atacuri din martie 2012, relatează miercuri Reuters și AP, citând o sursă din poliție.

În înregistrarea video, Muhammad Musallam apare într-o cameră într-un combinezon portocaliu de pilot și povestește cum a fost recrutat și antrenat de serviciul israelian de informații Mossad, scrie Agerpres.

Apoi Musallam este escortat pe un câmp din apropiere și împușcat mortal de un copil, care este descris de un om mai în vârstă cu accent francez drept 'unul dintre puii califatului'.

O sursă din poliția franceză a declarat pentru Reuters că serviciul de informații crede că bărbatul cu accent francez este Sabri Essid, fratele vitreg al lui Mohamed Merah, care a împușcat mortal trei militari, un rabin și trei copii evrei în martie 2012, fiind ulterior ucis de poliție.

Sursa a mai precizat că încearcă să stabilească dacă copilul este fiul lui Sabri Essid. Data de 11 martie marchează trei ani de la ziua în care Merah a început atacurile care au durat zece zile din regiunea Toulouse.

Ministerul de Interne a refuzat să facă comentarii după apariția înregistrării video a grupării jihadiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel