Copilul de 5 ani care a supravieţuit accidentului de telecabină din Italia iese din comă

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un copil de cinci ani este singurul supravieţuitor al accidentului de telecabină din Italia, iar acum acesta iese din comă, conform anunţului medicilor. 

Începe procesul de trezire a lui Eitan Moshe Biran, în vârstă de 5 ani, singurul supraviețuitor al masacrului din Stresa, internat în secția de terapie intensivă a spitalului Regina Margherita, scrie „La Stampa”.

„A petrecut o noapte liniștită și condițiile sale sunt stabile. Acest lucru a determinat echipa de medici să înceapă procesul de trezire a copilului, care constă în reducerea medicamentelor”, declară medicul Giovanni La Valle.

Medicii subliniază și aspectul psihologic: „Copilul trebuie să aibă sprijinul psihologilor atât în ​​timpul trezirii, cât și după trezire. Echipa noastră de psihologi, experți și specializați în aceste cazuri s-a pregătit și va sprijini echipa de anesteziști în timpul trezirii. Mai târziu vor avea grijă atât de copil, cât și de familie”.

Prognosticul medicilor rămâne, însă, rezervat. Doctorul Giorgio Ivani, directorul secției de anestezie și resuscitare pediatrică a spitalului, vorbește despre un „optimism precaut”.

În accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbușit în pădure, tatăl și mama lui Eitan, Amit și Tag, fratele Tom de doi ani și străbunicii au murit, scrie Mediafax.

Bilanţ tragic al accidentului 

13 persoane au murit şi două au fost rănite grav duminică după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, staţiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei, a anunţat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de salvare.

Acest teleferic pentru turişti leagă în 20 de minute localitatea Stresa de Muntele Mottarone care, de la o înălţime de aproape 1.500 de metri, oferă o privelişte spectaculoasă asupra Alpilor.

Accidentul, survenit la 300 de metri de vârf, ar fi fost cauzat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei în care se aflau 11 persoane, conform agenţiei de presă ANSA. 

El a fost închis între 2014 şi 2016 pentru lucrări de mentenanţă.

Conform informațiilor media în telecabină se aflau 15 persoane dintre care doi copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel