CONTROVERSE cu prelungirea STĂRII de ALERTĂ. Chirieac: Mi-e teamă de un lucru

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat un subiect controversat în România: prelungirea stării de alertă.

Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, hotărârea pentru prelungirea stării de alertă, a declarat premierul Ludovic Orban.

Subiectul a fost abordat, joi seară, în platoul Antena 3, unde era prezent și analistul Bogdan Chirieac, care a făcut următoarele precizări:

„Eu cred că, atât timp cât în această lume nu se va găsi un tratament pentru COVID-19 sau un vaccin, trebuie să rămânem cu toții în stare de alertă. Eu sunt de părere că virusul nu este periculos, ci extrem de periculos! Sunt milioane de infectări în acest moment și sute de mii de morți! Nu s-au întâmplat doar în China și Statele Unite, unde ne putem imagina că poate sunt și interese politice. Nu! Decesele s-au înregistrat și în Elveția, Suedia, Norvegia, Danemarca, țări cu o democrație structurală. Au fost peste tot decese și lucruri înspăimântătoare. Faptul că, în România, câțiva politicieni, Marcel Vela, Nelu Tătaru, au colaborat foarte bine cu profesorii, cei pe care îi aveți seară de seară aici (n.r. i se adresează lui Mihai Gâdea) a dus la un număr de infectări sensibil mai mic și la un număr de decese mai mic, comparativ la mia de locuitori cu alte națiuni. Aceasta este situația pe date oficiale, oferite nu de Guvernul României, ci de democrații structurale din această lume, care au avut mari probleme.”

„Etapa a doua stă în felul următor. Nu poți să ții lumea închisă în casă. Avem cea mai mare criză economică de la 1870 încoace. Una este să-i pui omului pâine pe masă, vrând-nevrând trebuie să deschizi fabrica, întreprinderea ca să produci, să vânzi și să pui pâine pe masă, alta este să ții stadionul deschis. Dacă până acum slujbele la Biserică se desfășurau în curte, în grădină, eu cred că lucrul acesta trebuie menținut”, a mai spus Bogdan Chirieac, oferind ulterior un exemplu din SUA: „Înțeleg că, în Statele Unite, a fost o repetiție la un cor. Un infectat a îmbolnăvit 83 de persoane, dintre care trei au decedat.”

„Astăzi, când vorbim, nu e decriptat mecanismul de acțiune al bolii”, a subliniat acesta.

Totodată, a adăugat: „Mie mi-e teamă că va trebui să stăm în stare de alertă până va ieși tratamentul. Cu privire la vaccin, mari specialiști din această lume au spus că este foarte greu de făcut și s-ar putea să nu-l avem nici anul viitor.”

„În continuare, trebuie pusă pâine pe masă. Și vorbesc foarte serios! Când America vine cu -30 la sută cădere a PIB-ului în trimestrul II, cea mai mare cădere de la înființarea Statelor Unite ale Americii, vă dați seama cât vom avea noi, toți ceilalți?! Pentru că există un adevăr: Când America strănută, Europa face gripă. Restul lumii face gripă. Deci modul nostru de viață se schimbă”, a conchis analistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel