Control spectacol în deltă cu o vedetă de la Discovery Channel

Delta-Dunarii (4)
Delta-Dunarii (4)

Garda Națională de Mediu a efectuat un control în Deltă, moment în care reprezentanții instituției s-au întâlnit întâmplător cu vedeta de la Discovery Channel, Jeremy Wade.

În perioada 05-09.06.2017, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu reprezentanţi ai I.G.P.Serviciul de Poliţie “Delta Dunării”, au desfăşurat o amplă acţiune de control în vederea combaterii braconajului piscicol.

Pe durata desfăşurării acţiunii echipa de control a Gărzii Naţionale de Mediu, în frunte cu Bogdan Trif, Comisarul General al GNM, a avut bucuria să-l întâlnească în Delta pe Jeremy Wade, vedeta Discovery Channel. Acesta a fost chiar invitat de către Comisarul General să asiste la una din acţiunile Gărzii Naţionale de Mediu. Jeremy Wade s-a arătat încântat de munca pe care instituţia noastră o desfăşoară în Deltă, considerând că lupta împotriva braconajului este de apreciat. 

 “În perioada următoare, Garda Naţionala de Mediu, în colaborare cu Poliţia Română, vor continua acţiunile de combatere a braconajului piscicol, în special în zonele în care se suspectează că se desfăşoară astfel de activităţi” a declarat Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, domnul Bogdan Gheorghe Trif. 

Zona vizată și rezultatele

Zona de desfășurare a cuprins aproape tot arealul deltaic, incluzând brațele Dunării, Sulina şi Sfântu Gheorghe, zona litorală a Mării Negre între localităţile Sulina - Sfântu Gheorghe – Perişor- Canalul Caraorman – Dunavăţ - precum şi complexul lagunar Razim-Sinoe.

În zonele menţionate au avut loc controale cu echipe mixte, derulate concomitent, acţiuni la care au participat 9 ambarcaţiuni.

În zona litorală au au fost identificate, eliberate din plasele montate de braconieri şi redate mediului natural, 57 de exemplare de sturion din speciile păstrugă, nisetru și morun. În plasele montate ilegal, comisarii GNM au găsit şi 3 exemplare de delfini morţi.

În urma controalelor, a fost întocmit un dosar de urmărire penală pentru braconaj, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute, în vederea confiscării o ambarcațiune tip Lotca, un motor pentru ambarcațiune Mercury de 10 CP, unelte de rețea din fir textil pentru capturarea sturionilor şi tip monofilament, în lungime totală de aproximativ 3.800 m. De asemenea, au fost confiscată și predată spre valorificare o importantă cantitate de pește proaspăt dulcicol (crap, caras, șalău, etc.)

Tot în cadrul acestei operaţiuni, au fost legitimate 27 de persoane care practicau pescuitul recreativ/sportiv şi au fost verificate şi controlate 14 de ambarcaţiuni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel