EXCLUSIV  Constituţia României pentru copii. Robert Cazanciuc: Merg în şcoli şi rog copiii să facem un exerciţiu. Îi pun să închidă ochii şi îi întreb la ce se gândesc când aud România

Robert Cazanciuc   Foto: Crișan Andreescu
Robert Cazanciuc Foto: Crișan Andreescu

Senatorul PSD Robert Cazanciuc anunţă că lucrează la o Constituţie pentru Copii. În acest context, a spus şi care este exerciţiul pe care îl face cu tinerii din şcoli cărora le vorbeşte despre Constituţie. 

"Lucrez de ceva timp şi sper să termin anul ăsta la o Constituţie pentru Copii. Am mers în câteva şcoli de-a lungul timpului pentru a le vorbi copiilor de Constituţie. Mă uit la articolul 12 din Constituţie, e vorba despre simboluri naţionale. Şi întrebându-i despre simboluri naţionale, de cele mai multe ori îi pun să facă acest exerciţiu. Îi pun să închidă ochii şi le spun doar atât: România. Apoi îi întreb care e prima lor reacţie, la ce se gândesc când aud asta. La un costum tradiţional, la ce miroase de acasă de la bunica, fiecare are alt răspuns. 

Poate va veni momentul în care, la acest exerciţiu, ca simbol naţional va fi şi timbrul. Dincolo de simbolurile care sunt în constituţie, cu caracter politic, imnul, steagul, am spus la un moment dat şi de conturul ţării, sunt multe alte lucruri care contribuie la identitatea noastră. Cum ar fi istoria. 

Mai e un alt simbol care a devenit lege anul trecut: bujorul. De ce bujorul şi nu altă floare? Pentru că fiecare român are pe acasă o astfel de floare în curte. Eu nu am găsit român care să nu fi avut sau să nu aibă bujori în curte. 

Dar vorbeam de elemente de identitate. Pe timbru scrie România în momentul de faţă. Dacă vreţi să facem un studiu despre Constituţie, primul articol din Constituţie se numeşte Statul Român. Şi am pus o întrebare într-un mediu academic la un moment dat, de ce să nu se numească România, nu Statul Român. E o discuţie politică, juridică. Statul trebuie să lucreze pentru români", a explicat Robert Cazanciuc la DC NEWS TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel