Consiliul Europei: Biroul de conducere al APCE respinge crearea unui grup de extremă-dreapta

Crearea unui grup politic cu parlamentari din partide de extremă-dreapta europene în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a fost respinsă joi de biroul de conducere al instituţiei, relatează AFP.

'Biroul de conducere al Adunării a decis să nu recunoască formarea noului grup politic Noii Democraţi Europeni / Europa Naţiunilor şi Libertăţilor (NDE/ENL)', a precizat APCE pe contul său de Twitter, informează Agerpres.

Cererea pentru crearea grupului a fost depusă la începutul anului, însă ea trebuia validată de biroul de conducere al APCE, care nu a reuşit în mai multe rânduri să ia o decizie. Prezidat de austriacul Martin Graf, din cadrul partidului de extremă-dreapta FPO din Austria, acest grup urmărea să adune parlamentari austrieci ai FPO, bulgari, cehi, estonieni, germani din partea AfD şi italieni din Liga. 'Consiliul Europei a fost fondat pentru a proteja democraţia, drepturile omului şi statul de drept

. FPO, AfD şi Liga vor să distrugă democraţia şi statul de drept şi să le refuze oamenilor drepturile lor fundamentale. Mulţi dintre membrii lor sunt rasişti, antisemiţi şi islamofobi, ceea ce este fundamental împotriva organizaţiei', a reacţionat Frank Schwabe, deputat german social-democrat şi membru al biroului de conducere al APCE.

Fără puterea de a impune obligaţii, APCE adună peste 300 de parlamentari din 47 de state membre ale Consiliului Europei. Reunită patru săptămâni în sesiune plenară la Strasbourg, APCE emite recomandări sau monitorizează respectarea drepturilor omului şi a democraţiei în statele membre. Delegaţiile de parlamentari ale fiecărei ţări sunt alese astfel încât să reprezinte echitabil partidele politice.

APCE numără în prezent şase grupuri politice, printre care Partidul Popular European, 'Socialiştii, democraţii şi verzii', conservatorii sau liberalii. Un grup politic trebuie să aibă un număr minim de membri care să provină din diferite ţări, dar să se angajeze de asemenea 'la respectarea valorilor apărate de Consiliul Europei şi în special pluralismul politic, drepturile omului şi supremaţia legii', precizează APCE pe pagina sa de internet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel