Dacă vrei să pui conopidă pentru iarnă, această rețetă te va ghida corect.
Ingrediente
- 2.8 kg conopidă
- 2 morcovi
- 1 rădăcina de hrean
- 100 g sfeclă roşie
- 5-6 căței de usturoi
- 1 lingură boabe de piper
- 2 litri apă
- 40 g sare grunjoasă neiodată (2 linguri)
- mărar sau cimbru uscat
Opțional, dacă locuiți la bloc: 2 linguri oțet de 9 grade
Cum se prepară
Conopida trecuta pe sub un jet de apa se rupe în buchețele potrivit de mari cât să poată fi așezate în borcan. Din loc în loc se pun rondele de morcov, fâșii subțiri de hrean, cimbru uscat, boabe de piper și opțional bucățele de sfeclă roșie și câțiva caței de usturoi întregi, scrie bucate-aromate.ro.
Se pune apa la încălzit împreună cu sarea. Proporția trebuie să fie de 1 lingură de sare (20 g) la 1 litru de apă. Lăsați apa să fiarbă timp de 5 minute, stingeți focul și lăsați-o să se răcorească timp de 10 minute. Turnați apa în borcane astfel încât să acopere conopida.
Este opțional, dar dacă nu aveți un beci răcoros și întunecos, adăugați în fiecare borcan 1 lingură de oțet de 9 grade. Va ajuta saramura să se mențină sănătoasă și conopida să rămână crocantă.
Înfiletați capacele și verificați să nu curgă. Dacă nu aveți borcane cu capac, legați-le cu folie de celofan pusă în 2-3 straturi. Depozitați borcanele cu conopidă în beci sau cămară. În funcție de temperatura din cămară, conopida se va mura cam în 30 de zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News