Concerte de muzică clasică şi jazz la festivalul EUROPAfest, de la Sinaia, sub patronajul Casei Regale

Cinci concerte de muzică clasică şi jazz cu muzicieni din zece ţări - Marea Britanie, SUA, Germania, Franţa, Belgia, Polonia, Turcia, Brazilia, Bulgaria şi România - vor avea loc în cadrul ediţiei de vară de la Sinaia a Festivalului EUROPAfest, eveniment sub Înaltul Patronaj al Casei Regale, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Devenită o tradiţie, Gala festivalului are loc la Castelul Peleş, în Sala de concerte a reşedinţei regale. Astfel, duminică, la ora 16,00, publicul este invitat să se bucure de o seară de muzică în compania unora dintre cei mai apreciaţi tineri artişti ai zilelor noastre, precizează sursa citată.

Gala EUROPAfest Summer Edition de la Castelul Peleş este precedată de concertul Classic în the Park din faţa Casinoului Sinaia. Joi, 25 iulie, începând cu ora 19,00, parcul central va răsuna pe acorduri de muzică clasică. În program sunt lucrări de J.S. Bach, N. Paganini, T. Vitali, P.I. Ceaikovsky şi E. Lalo. 

Capul de afiş al concertului este Remus Azoiţei, Marea Britanie, produs de renume al şcolii româneşti de vioară, stabilit în Anglia după terminarea studiilor la Juilliard School - New York, care face parte din elita muzicii londoneze. A concertat în săli prestigioase, precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Pariş, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields şi Wigmore Hall în Londra, Teatro La Fenice Veneţia, Auditorio Nacional Madrid şi Konzerthaus Viena. A colaborat cu artişti renumiţi precum Lawrence Foster, David Geringas, Gerard Causse, Michael Sanderling, Adrian Brendel. The Strad l-a numit "un virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă", menţionează organizatorii festivalului.

Agenda EUROPAfest Summer Edition mai include două concerte la Sala King's Valley de la Hotel Mara pe 27 şi 29 iulie, ambele de la ora 19,00. Pe 29 iulie, Jeunesses în Concert va prezenta cei mai tineri muzicieni din cadrul Summer Music Academy Sinaia 'Dinu Lipatti', proiect cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Toate concertele sunt deschise publicului. Accesul se face pe bază de invitaţii, dar se acordă şi intrare liberă în limita locurilor disponibile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel