Companie aeriană, DESPĂGUBIRI pentru un CÂINE, după ce zborul său a fost anulat

Câine
Câine

O companie aeriană ar putea plăti despăgubiri unui câine după ce zborul său a fost anulat.

O companie aeriană regională daneză ar putea plăti despăgubiri unui câine după ce zborul spre Italia în care acesta trebuia să se îmbarce a fost anulat, a informat Autoritatea pentru Transport Daneză (DAT), citată de DPA.

Câinele, pe nume Jack, urma să ia un zbor de dimineaţă între Palermo şi Lampedusa, pe 14 ianuarie, alături de proprietarii săi, însă cursa a fost anulată din motive tehnice, astfel că aceştia din urmă au depus o cerere de despăgubire.

Legislaţia UE nu specifică şi dacă aceste compensaţii sunt destinate exclusiv oamenilor

Proprietarii lui Jack au primit 250 de euro fiecare sub auspiciile reglementărilor europene privind despăgubirile pentru zboruri pe distanţă mică, de sub 1.500 de kilometri, însă, în prezent solicită aceeaşi sumă pentru Jack, al cărui bilet a costat 27 de euro.

Legislaţia UE care reglementează despăgubirile pentru pasagerii care se confruntă cu întârzieri sau anulări ale zborurilor nu specifică şi dacă aceste compensaţii sunt destinate exclusiv oamenilor.

Ce spune directorul executiv al companiei aeriene

"Deşi povestea sună nebuneşte, ea este adevărată", a declarat vineri directorul executiv al DAT, Jesper Rungholm, adăugând că a fost sfătuit să plătească compensaţia lui Jack. "Câinele este însă o proprietate, nu poţi plăti despăgubiri unei proprietăţi", a argumentat el.

Compania aeriană nu a respins însă cererea, a mai precizat acesta, ci caută în prezent o soluţie.

Dacă compania va plăti, Jack va deveni primul câine care primeşte despăgubiri în conformitate cu reglementările UE, a declarat Montserrat Barriga, directoarea Asociaţiei Companiilor Aeriene Regionale Europene, pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel