EXCLUSIV  Comisie de anchetă. Ponta: E puțin CIUDAT că nu m-au chemat

Victor Ponta a lăsat să se înțeleagă că ar avea detalii importante despre alegerile din 2009. El spune că i se pare cel puțin ciudat că nu a fost chemat la Comisia Parlamentară de Anchetă. 

Declarațiile au fost făcute de Victor Ponta la interviurile DCNews Live. El și-ar dori ca în România să fie obligatorie prezența la comisia parlamentară de anchetă. Fostul premier spune că nu a fost chemat la comisie pentru că nu a vrut Liviu Dragnea. 

"Cine are puterea în acest moment, astăzi când vorbim să facă o lege și să o adopte într-o săptămână în Parlament? Eu cred că o Comisie Parlamentară trebuie să aibă aceleași drepturi ca în America. Adică îți trimite citația, iar dacă nu te-ai prezentat e ca și cum nu te-ai fi prezentat la procuror. Este o situație de urgență. Avem o comisie parlamentară la care niște oameni nu vor să se ducă. Pe mine nu m-a chemat nimeni, că m-aș fi dus. Nu m-au chemat pentru că s-ar fi supărat don' Livio. Poate nu era important ce știam eu. Trebuie să recunoașteți că e puțin ciudat că nu am fost chemat. Am fost toată campania purtător de cuvânt, mai știu despre alegeri," a spus Victor Ponta. 

El spune că ar trebui să existe sancțiuni pentru cei care nu se prezintă la Comisia Parlamentară de Anchetă.

"Ideea este următoarea: este o situație de urgență. De ce nu adopți o OUG care să te oblige să te duci la Comisia de Anchetă Parlamentară? Nu te duci, să fie adoptate sancțiuni: îți pierzi funcția, plătești o mare amendă de câte ori nu te duci, există diferite soluții. E ca la Tribunal: prima oară plătești o amendă, apoi îți trimite portăreii, executorul după tine, există un sistem. Eu nu am văzut nimic din chestia asta," a mai spus Ponta.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel