Comisar-șef: 'Domnilor, v-ați lovit la cap?'. MODIFICARE în Codul rutier

Fostul comandant al IPJ Buzău, comisarul şef Marin Ion, a revenit cu un nou mesaj viral. 

"BREAKING NEWS. Aud o știre potrivit căreia un grup de parlamentari a inițiat o propunere legislativă pentru modificarea Codului rutier în sensul de a da atribuții Poliției locale la fel ca Poliției naționale în materie de circulație rutieră.

Domnilor, v-ați lovit la cap? Motivația potrivit căreia Poliția rutieră națională nu mai face față situației actuale ca urmare a efectivelor insuficiente este puerilă. Ce-ar însemna pentru cei aflați la putere un instrument ca ăsta împotriva adversarilor politici !

Nu mai vorbesc de faptul că angajații Poliției locale ar fi niște „păpuși" fără forța proprie de a aprecia la justa valoare situațiile din trafic. Permanent, ar fi cu Sabia lui Damocles deasupra capului.

De ce nu aveți inițiative pentru binele public ? Educația, sănătatea, nivelul de trai și altele sunt în suferință cronică și nu se face nimic. Lăsați interesele partinice și de grup și promovați interese publice!", a spus Marin Ion.

Un grup de lucru format din 14 parlamentari a depus un proiect de lege care vizează activitatea polițiștilor locali. Potrivit Legii 155/2010, care reglementează activitatea Poliției locale, instituția are atribuții și în privinţa circulației pe drumurile publice, însă ele nu sunt precizate explicit.

Astfel, Poliția locală va putea să îndrume, să controleze și să supravegheze circulația pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii locali vor putea lua măsuri în cazul în care se constată încălcări legislative. Parlamentarii ar fi avut această idee după ce tot mai multe procese sunt intentate ca urmare a amenzilor aplicate de Poliția Locală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel