Codul Rutier se schimbă din nou. Vezi modificările

Guvernul Victor Ponta a publicat un nou proiect de modificare a Codului Rutier.

Guvernul intenţionează să modifice din nou OUG 195/2002, referitor la circulaţia pe drumurile publice. Iată ce vizează principalele modificări:

- Posesorii unui permis de categorie B vor putea să conducă, pe drumurile publice, tractoare cu masa maximă de 3,5 tone.

- Se clarifică regimul cetăţenilor străini care locuiesc de cel puţin şase luni în România şi care pot solicita obţinerea unui permis de conducere.

- Persoanele care și-au stabilit domiciliul ori reşedinţa în România pot să își înmatriculeze autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere ori remorcile la autoritatea competentă pe raza căreia au domiciliul sau reședința, după caz.

Citește și: Cod rutier: Creşte limita de viteză în localităţi

- Permisul de conducere poate fi anulat chiar şi în varianta în care şoferul care a provocat un deces sau vătămare corporală primeşte drept pedeapsă amendă, nu doar dacă este condamnat la închioare. Noua formă stabileşte drept condiţie de anulare a permisului de conducere situaţia următoare: "titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa închisorii sau amenzii ori când instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie".

Vezi AICI proiectul de modificare a Codului Rutier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel