CNAIR: Podul prăbușit se află în administrarea Consiliului Județean

Inquam Photos / Ionut Corfu
Inquam Photos / Ionut Corfu

CNAIR precizează că podul peste râul Siret care face legătura între localitățile Sagna și Luțca din județul Neamț și care s-a prăbușit joi se află în administrarea Consiliului Județean Neamț.

CNAIR precizează că podul peste râul Siret care face legătura între localitățile Sagna și Luțca din județul Neamț și care s-a prăbușit joi se află în administrarea Consiliului Județean Neamț.

„De asemenea, menționăm că acest pod a fost construit, reabilitat și consolidat sub autoritatea C.J. Neamț și nu a fost niciodată în administrarea CNAIR. Acest eveniment arată, cu atât mai mult, importanța verificării și intervențiilor pentru reparațiile și reabilitările podurilor. Din acest motiv, CNAIR verifică periodic starea podurilor și acolo unde se impune, intervine rapid cu diverse măsuri. În cazul în care există suspiciuni de neîndeplinire a minimelor criterii de siguranță a unui pod, compania poate merge până la închiderea totală a circulației pe acesta”, scrie compania.

Pentru a nu se ajunge la închiderea circulației, CNAIR intervine la podurile aflate în administrare atunci când este nevoie, chiar cu riscul unor reacții negative din partea opiniei publice. Este și cazul podurilor dunărene (Borcea și Cernavodă), a viaductului Valea Poștei de pe DN7 (Călimănești) sau a pasajului de pe DN1 de la Otopeni, unde s-a intervenit pentru reabilitarea structurilor sau înlocuirea unor elemente, cu mult înainte ca situația să prezinte riscuri pentru circulație.

Podul peste râul Siret s-a prăbușit în județul Neamț, între localităţile Sagna şi Luţca. Un camion și o autoutilitară erau pe pod în momentul prăbușirii.

VEZI ȘI: Grindeanu se spală pe mâini după ce podul din județul Neamț a picat. Dă vina pe Arsene. Nici măcar nu a zis că se duce să vadă ce s-a întâmplat

Sorin Grindeanu a făcut precizări, după prăbușirea podului din județul Neamț.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a intervenit telefonic la Antena 3, la emisiunea News Hour with CNN, după prăbușirea podului dintre localitățile Luțca și Sagna:

„Am înțeles că e o anchetă în desfășurare și e foarte bine că se întâmplă această anchetă! Sunt proceduri pe care toată lumea trebuie să le respecte, fie că vorbim de cei care construiesc, care au experți, proiectanți, care își pun semnătura pe astfel de proiecte, chiar și beneficiarii în momentul în care recepționează asemenea lucrări. Știu că acest pod este la Consiliul Județean Neamț și că această anchetă este în desfășurare. Haideți să vedem concluziile!

E clar că lucrurile nu au mers cum trebuie acolo“, a spus Sorin Grindeanu.

„Dar, totuși, din partea Ministerului Transporturilor va exista, nu știu, o anchetă, o expertiză măcar, veți trimite pe cineva acolo?“, a întrebat realizatorul Sergiu Cora.

„Nu e responsabilitatea Ministerului Transporturilor, așa cum am spus. Acest pod este în administrarea Consiliului Județean. Vorbim de drumuri județene. Ministerul Transporturilor răspunde de drumuri naționale. Nu e la noi“, a spus Sorin Grindeanu la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel