EXCLUSIV  Ciudățenie absolută într-un bloc din Militari. Bulai: Ce minte au avut ăia, vă dați seama... / video

bloc
bloc

Multe din blocurile din București sunt construite astfel încât ambulanțelor sau pompierilor le este „aproape” imposibil să pătrundă pe stradă.

Multe blocuri sunt construite haotic. Despre acest subiect au vorbit sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

„Estetica, frumosul ar trebui să țină de viața noastră. Uită-te la blocurile făcute de arhitecți în perioada interbelică. Vei vedea că sunt haioase, interesante, uneori pe spații mici, dar sunt interesant făcute. Comuniștii au făcut vagoane, cutii de chibrituri. (...)  După un singur proiect de bloc s-au făcut sute, că-s identice. De ce să mai arunce banii... Construcția cea mai simplă e așa... cea pătrată, fără brizbrizuri”, a zis sociologul Alfred Bulai.

„În Militari este dezastru. Nu intră Salvarea, nu intră pompierii. Doamne ferește să fie ceva acolo... Sunt și multe mașini parcate...”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

„Am vizitat o chestie absolut ciudată în Militari. Trec peste faptul că era un bloc cu 11 etaje, dar liftul era doar până la etajul 10... Mergeai un etaj pe scări. Ce minte au avut ăia, vă dați seama... Era ceva ciudat de tot. Probabil că avem și o lipsă de expertiză în zona arhitecților și construcților pricepuți”, a zis Alfred Bulai.

Vedeți, pe larg, subiectul aici de la minutul 28:

VEZI ȘI: Vrem autostradă până la Iași, în timp ce punem căruța înaintea boilor. De ce vrem să mergem acolo

Toată lumea vrea autostrăzi, dar v-ați gândit la următorul aspect?

„Vrem autostradă până la Iași!” - este o declarație pe care o fac mulți. Dar ce vrem să facem la Iași? Acest subiect a fost dezbătut de sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu.

„S-ar putea, până vom finaliza noi autostrăzile, să nu mai fie benzină, să nu se mai circule cu mașina, să nu mai fie nevoie de ele. Văd că Europa se mută pe calea ferată. Și e ceva normal pentru că mergi mai repede. În plus, e și mai confortabil”, a zis jurnalistul Val Vâlcu la emisiunea „Nod în papură” de la DC News și DC News TV.

„Am pus căruța înaintea boilor. Mai întâi trebuie să vrei să mergi la Iași. Abia apoi te gândești cum ajungi la Iași. Noi pur și simplu vrem șosea până la Iași. După aia ne întrebăm ce facem la Iași. Autostrada a devenit obiectiv în sine. Oriunde în altă parte, autostrada este doar un instrument. Este un mijloc ca eu să ajung undeva. Dar ne putem deplasa în mai multe feluri, uite, trenul este și mai sigur. Mai greu de crezut că se ciocnesc trenurile, așa cum se ciocnesc mașinile. 

Ar fi frumos ca românul să urle că vrea autostradă ca să meargă la Iași, la o piesă la Teatrul Național de acolo. Dacă ar există o presiune de acest gen, ar fi extraordinar. În afară de Sfânta Parascheva, singura care ne scoate pe ideea că avem nevoie să deplasăm populații mari în teritoriu, în rest, presiunea este relativ mică”, a zis sociologul Alfred Bulai la DC News și DC News TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel