Ciucă: România, recunoscută ca hub regional în promovarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă

Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro

România este recunoscută ca hub regional în promovarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, a afirmat, marți, premierul Nicolae Ciucă. 

România este printre primele ţări europene care a realizat un standard ocupaţional pentru meseria de expert în dezvoltare durabilă şi este recunoscută ca hub regional pentru promovarea Agendei 2030 în acest domeniu, a afirmat, marţi, premierul Nicolae Ciucă.

'A avut loc (marţi, n.r.) şedinţa Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă. România şi-a asumat, încă din 2015, implementarea obiectivelor ONU pentru Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă. Am constatat cu toţii că este nevoie să schimbăm paradigma de dezvoltare şi avem nevoie de o nouă mentalitate. Pandemia de coronavirus ne-a arătat că putem face faţă doar prin solidaritate şi prin grija faţă de cei din jurul nostru.

România este printre primele ţări europene care a realizat un standard ocupaţional pentru meseria de expert în dezvoltare durabilă şi este recunoscută ca hub regional pentru promovarea Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă. Putem performa ca lideri regionali în domenii precum energie curată, biodiversitate, agricultură şi industrie alimentară sustenabilă, dar şi digitalizare', a spus Ciucă la începutul şedinţei de guvern, potrivit Agerpres. 

Premierul a menţionat că Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă lucrează deja la un plan de acţiune până în 2030, finanţat cu bani europeni, acţiunile întreprinse fiind expuse într-un raport adoptat marţi şi care va fi transmis Parlamentului. 

VEZI ȘI: Cu cine s-a întâlnit Ciucă înainte de ședința de Guvern

"Este important să cunoașteți că, înainte de începerea ședinței de Guvern, am avut o întâlnire cu companiile de stat care își desfășoară activitatea în domeniul energetic, în cel al extracției, depozitării și transportului de gaze în rețeaua națională de distribuție, precum și cu domnii miniștri de la Ministerul Transporturilor, Ministerul Energiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei și Ministerul Mediului.", a declarat premierul Nicolae Ciucă. 

Ciucă a precizat că, la această ședință, "am discutat cu fiecare dintre cei prezenți problemele pe care dumnealor le întâmpină în desfășurarea activității și, bineînțeles, accentul a fost pe identificarea soluțiilor." 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel