Cioloş: Persoanele cu dizabilităţi au nevoie de integrare reală în comunitate

Persoanele cu dizabilităţi au nevoie de integrare reală în comunitate, iar respectarea demnităţii umane şi a egalităţii de şanse pentru acestea este responsabilitatea autorităţilor şi a societăţii, afirmă premierul Dacian Cioloş.

'Am marcat azi Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, semeni ai noştri care au nevoie nu doar de atenţie şi oportunităţi pentru a reuşi să îşi stabilească singuri priorităţile şi modul în care să le urmeze, ci de integrare reală în comunitate', spune Dacian Cioloş, într-un mesaj publicat sâmbătă seară pe Facebook.

Potrivit premierului Cioloş, respectarea demnităţii umane şi a egalităţii de şanse pentru persoanele cu dizabilităţi este, în egală măsură, responsabilitatea autorităţilor şi a societăţii.

'Susţinerea financiară şi serviciile sociale dedicate nu sunt suficiente, câtă vreme nu li se asigură acces real şi egalitate de şanse la integrarea socială, profesională, culturală. Ţine de normalitate să facem tot ce depinde de noi, fie că vorbim de instituţii, de persoane sau de comunitate, să conectăm persoanele cu dizabilităţi la oportunităţi care să le aducă în mijlocul societăţii. Este dreptul lor şi responsabilitatea noastră să le asigurăm o viaţă decentă, să le respectăm drepturile prin implicare activă, să ne oferim bucurii unii, altora', mai afirmă Dacian Cioloş.

Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1992, este marcată anual la 3 decembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel