Cioloș, mesaj despre MOCIRLĂ după anunțul lui Juncker privind România

Dacian Cioloș a reacționat după discursul lui Jean-Claude Juncker privind viitorul Uniunii Europene.

"Din motive istorice pe care le știm, România nu a fost parte a proiectului european inițial iar acest lucru alături de altele ne-a făcut să intrăm în UE cu anumite complexe pe care le mai vedem manifestându-se pe ici-colo si astazi.

Tara noastra are însă acum șansa istorică de a fi unul dintre "statele re-fondatoare" ale UE. În discursul de astazi din Parlamentul European, Președintele Comisiei Europene propune ca Summit-ul care va refonda Uniunea Europeană imediat după Brexit, ‪pe 30 martie 2019, să aibă loc la Sibiu, sub președinția română a Consiliului UE. Suntem chemați astfel să dăm tonul cumva, procesului de redefinire a viitoarei Uniuni Europene.

Este o oportunitate imensă pentru țara noastră și în același timp, un mesaj de responsabilitate. După jumătate de veac de comunism, după o tranziție incompletă, suntem chemați să ne depășim complexul de periferie și să ne asumăm fără echivoc viitorul UE, să punem cărămizi la construcția acestuia nu să dăm cu pietre de pe margine.

[citeste si]

Aceasta este adevărata miză: România noastră dar în același timp europeană. Nu salvarea corupților, nu ultimele zbateri ale unei părți a clasei politice eșuate în #mocirla tranziției trebuie să ne preocupe. Miza este o Românie cu destin curat, o Românie activă, care promovează valorile și principiile europene pe care le apăra inclusiv in stradă, o Românie care construiește Europa și se refondează ca stat modern. Miza sunt generațiile de români cu capul sus în Uniunea Europeană și în lume.

Romania 100, România Centenarului este șansa unui nou început, un proiect comun de mobilizare a tuturor energiilor noastre", a spus Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel