Cine este Lucian Fătu, noul ambasador al României în Regatul Ţărilor de Jos

Lucian Fătu a fost numit ambasador al României în Regatul Țărilor de Jos (Olanda), conform unui decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. 

Lucian Fătu este noul ambasador al României în Olanda. El este cunoscut drept un expert specializat în spaţiul european – relaţii bilaterale. În anul 2007 a obținut gradul diplomatic de Ministru plenipotenţiar. Până acum a activat în cadrul Direcţiei Afaceri Instituţionale şi Relaţii Externe UE. În trecut, a mai fost și ambasador la Vilnius, în perioada 2001-2004. Din anul 2006 până în 2001 a fost ambasador la Helsinki, iar în perioada 2013-2019, ambasador la Atena.

Lucian Fătu a fost admis prin concurs în Ministerul de Externe în anul 1992. În Centrala MAE, Lucian Fătu a mai ocupat funcţiile de Coordonator Naţional pentru Strategia UE pentru Regiunea Dunării, cu rang de director general (2012), director al Direcţiei Europa de Est şi Asia Centrală (2011), director al Direcţiei Europa de Vest (2000) şi director adjunct al Direcţiei America de Nord (1999-2000).

VEZI ȘI: Au fost deciși noii AMBASADORI. Iohannis a semnat DECRETELE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel