Cine este expertul care vrea să-l îmbălsămeze pe Hugo Chavez

ap_chavez_funeral
ap_chavez_funeral

După ce vicepreședintele venezuelean Nicolas Maduro a anunţat că trupul neînsufleţit al preşedintelui Hugo Chavez va rămâne la muzeul Revoluţiei, "pentru totdeauna", un expert filipinez, cunoscut pentru că l-a îmbălsămat pe dictatorul Ferdinand Marcos, şi-a oferit, vineri, serviciile Venezuelei, relatează AFP.

Pentru a învălui într-o aură de eternitate trupul neînsuflețit al președintelui Hugo Chavez, decedat în seara zilei de marți, experţii în îmbălsămare ar trebui să acţioneze rapid, în scopul de a împiedica descompunerea cadavrului, a explicat Frank Malabed, care așteaptă ca autoritățile venezuelene să îl contacteze pentru a-și oferi serviciile.

"Nu am fost contactat (de autorităţile venezuelene), însă sunt pregătit. Mă pot ocupa de oricine, oriunde", a explicat el pentru AFP, adăugând că metodele de îmbălsămare depind starea cadavrului lui Hugo Chavez, ale cărui funeralii naţionale vor avea loc vineri la Caracas, după decesul său din cauza cancerului, la vârsta de 58 de ani.

"Cel mai important lucru este să nu se întârzie (în alegerea îmbălsămătorului). Cu cât aşteaptă mai mult, cu atât va fi mai dificil", a avertizat el.

Potrivit vicepreședintelui venezuelean, Hugo Chavez va fi îmbălsămat la fel ca marii revoluţionari ai secolului XX, Lenin, Ho Chi Min şi Mao Zedong, însă Frank Malabed ar opta pentru o altă metodă în cazul lui Chavez.

"Mi s-a spus că s-a folosit răşină pentru Lenin. Aceasta este ca şi cum ai face un cub de gheaţă. Iei o sticlă, o umpli cu apă şi o pui la congelat. Dacă mi s-ar cere (îmbălsămarea lui Chavez), aş face altfel". Pentru a detalia procedura, acesta a explicat că "trebuie injectat un fluid în artere, după golirea sistemului venos de sânge. Acest lucru se face cu o seringă hipodermică şi trebuie făcut treptat şi cu grijă."

Format la Manila, într-o bază a forţelor aeriene americane, Frank Malabed a continuat meseria tatălui său, însărcinat cu pregătirea trupurilor militarilor ucişi în Vietnam în anii 1960, cel mai cunoscut client al său fiind dictatorul Ferdinand Marcos, mort în exil în Hawaii, în 1989. Expertul filipinez a mai fost solicitat și pentru îmbălsămarea părinţilor fosului preşedinte Fidel Ramos, a actriței de filme erotice Claudia Zobel, dar și a lui Benigno "Ninoy" Aquino, liderul opoziţiei şi inamicul lui Marcos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel