Cine e latifundiarul?

Razboiul politic, declansat de achizitionarea unui domeniu agricol de aproape 300 de hectare de catre familia Basescu, se extinde. Si declanseaza noi tensiuni in USL. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ditamai presedintele Romaniei – e adevarat, demis politic de catre popor – ajunge sa tina conferinte de presa la Cotroceni pentru a motiva si rasmotiva o operatiune aparent strict comerciala.

Ciudat. Extrem de ciudat. Domnul Traian Basescu a avut mai multe iesiri la rampa pe tema mosiei Nana, pe care familia a achizitionat-o recent. De fiecare data a explicat ca este o mai veche dorinta a sa de a face agricultura, dar cum leafa si varsta nu-i permit sa faca un credit pe termen lung la o banca, a apelat la serviciile fiicei sale. Cu alte cuvinte, adevaratul proprietar, dar nu si cel din acte, este Traian Basescu. Oficial, acesta nu este un simplu particular. El este presedintele Romaniei. Intrucat toate cele de mai sus au fost asumate prin declaratii publice repetate ale domnului Traian Basescu, rezulta ca, intr-o mare afacere cu terenuri, legala sau nu, este implicat insusi presedintele tarii. Adica o institutie a statului. Si atunci oare de ce acesta, impreuna cu partizanii sai politici si cu sustinatorii sai din presa, se intreaba, cu aparenta candoare, ce treaba au parlamentarii sau prim-ministrul de a comenta aceasta achizitie de teren si eventual de a declansa o investigatie prin crearea unei comisii de ancheta? Daca exista suspiciuni ca intr-o tranzactie comerciala de o asemenea amploare a fost, in vreun fel sau altul, utilizata influenta domnului Traian Basescu, ca presedinte, atunci suspiciunile pot fi perfect intemeiate. Si este suficient doar atat pentru a se declansa o ancheta parlamentara.

 In acest moment, stim, asadar, cu certitudine ca a fost achizitionata o uriasa suprafata de teren agricol de aproape 300 de hectare. Pe numele fiicei mai mari a presedintelui, dar in beneficiul acestuia. In acest sens exista declaratii ferme. Ce mai stim? Mai stim ca un consilier prezidential, care se presupune ca lucreaza la Cotroceni in interesul exclusiv al statului si platit din bani publici, domnul Adrian Radulescu, s-a implicat direct in aceasta operatiune privata – pentru ca nu institutia prezidentiala a beneficiat de teren –, identificand mosia si efectuand un fel de studiu de fezabilitate al afacerii agricole. A recunoscut-o el insusi in cateva declaratii publice. A recunoscut-o si presedintele. A recunoscut-o si doamna Elena Udrea. Care, in plus, afirma ca si ea este beneficiara competentelor in materie de business agricol ale consilierului prezidential. Mai stim, din nou, cu certitudine, pentru ca a afirmat-o atat presedintele, cat si consilierul sau prezidential, ca respectivul teren are o valoare mai mare decat cea din acte. Se adauga astfel doua noi suspiciuni. Ca pretul real platit fiind mai mic, impozitul pe tranzactie, incasat de stat, a fost si el proportinal mai mic decat daca pretul din acte ar fi fost cel real. Iar a doua suspiciune este legata de vanzator. De ce vanzatorul cere un pret mai mic decat valoarea reala si de ce aceasta „inlesnire” ii este acordata taman familie prezidentiale?

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel