Cîmpeanu, propunere: Să ia bursă de merit primii trei din clasă, dar nu sub nota 9

Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu o propunere în privința burselor de merit. 

Întrebat de Cosmin Prelipceanu, la Digi24, dacă e de acord cu varianta prim-ministrului, ca bursele de merit să fie acordate de la 9,80 în sus, nu de la 9,50, Sorin Cîmpeanu a răspuns că "este o variantă care poate fi luată în calcul atâta vreme cât discutăm de merit."

Cîmpeanu a spus apoi că are "o propunere și mai bună": "Primele trei medii din fiecare clasă, primii trei din fiecare clasă, cu condiția să nu fie sub nota 9, spre exemplu."

"Putem coborî până la 9, dar să fie primii trei cei mai buni.", a adăugat el, menționând că "am avut clase cu 33 de elevi din 35, cu 10." "Cum faci diferențierea?", a întrebat, retoric, ministrul. 

De ce să nu aibă mai puțin de media 9? "Poți ajunge în situația unor clase din care nimeni să nu ia Bacalaureatul și totuși, să dai și acolo burse de merit. Cred că sunteți de acord că nu este în regulă.", a mai declarat Cîmpeanu la Digi24.

Sorin Cîmpeanu a precizat că "lucrăm deja la ordinul de ministru, o să ne consultăm, o să facem aceste propuneri."

Ministrul Educației este convins că această situație se va rezolva pentru anul școlar viitor.

"Voi susține și creșterea cuantumului burselor, și creșterea bugetului de burse, și creșterea numărului de burse, dar pe baze mai corecte. Acest lucru, ca să nu mai fie modificat de la un an la altul, să fie cuprins și într-un proiect al unei legi a Educației. Voi face tot posibilul să fie disponibil cât mai curând în consultare și, dacă se poate, să parcurgă întreg procesul de validare până la finalul acestui an calendaristic, este foarte bine. Din această lege să facă parte și criteriul de acordare a burselor.", a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

VEZI ȘI: Cîmpeanu: Cursurile cu prezență fizică se suspendă când sunt 3 cazuri într-o clasă, în 7 zile consecutive. Excepție

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat, zilele trecute, ultimele schimbări în Educație. 

"A doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt trei cazuri de infectare în șapte zile consecutive. Este o schimbare importantă.", a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel