Chiril Gaburici, premierul Republicii Moldova: Încă nu am primit invitație oficială la Procuratură

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a declarat, luni, că datele referitoare la studiile sale din CV-ul său sunt adevărate, sugerând, totodată, că Parchetul general a urnit din loc ancheta în dosarul privind studiile sale după ce el a cerut printr-o scrisoare deschisă demisia conducerii acestei instituții și a Băncii Naționale, relatează Moldova.org.

De asemenea, premierul Chiril Gaburici a indicat că nu a primit încă o citație oficială la Parchet în cazul falsificării diplomei emise pe numele său, dar că va merge pentru a fi audiat.

"Mă bucur că lucrurile s-au pornit, îndeosebi imediat după ce am făcut publică scrisoarea de sâmbătă. Înseamnă că lucrurile merg. Sper că și în cazul băncilor lucrurile vor merge la fel", a declarat Gaburici după o reuniune comună a guvernului cu membrii Centrului Național Anticorupție, scrie Agerpres.

Întrebat dacă diploma sa nu este autentică, premierul Gaburici a replicat: "Ce am inclus în CV totul este adevărat".

Gaburici a spus că a aflat din presă că urmează să fie invitat la audieri, dar că neapărat va merge pentru a fi audiat: "Încă nu am primit invitație oficială la Procuratură. Am citit informația de pe site-urile dumneavoastră".

Premierul Chiril Gaburici a cerut sâmbătă, printr-o scrisoare adresată președintelui republicii, Nicolae Timofti, și parlamentului demisia conducerii Parchetului general, Băncii Naționale și a Comisiei Naționale a Pieței Financiare, care se fac vinovate de situația actuală din domeniul bancar.

Luni dimineață, Parchetul general din Chișinău a anunțat că-l va chema la audieri pe șeful executivului moldovean în dosarul privind falsificarea actelor sale de studii, după ce sâmbătă a apărut expertiza Ministerului de Interne, care ar confirma că diploma de studii liceale a premierului ar fi falsă, potrivit Deschide.md.

În context, premierul a reiterat că nu se teme că va fi demis, afirmând că ar putea să plece oricând de bună voie. 'Eu am avut o viață mai frumoasă până a ajunge prim-ministru', a remarcat el.

A doua coincidență în cazul Victor Ponta, în plan internațional

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel