A doua coincidență în cazul Victor Ponta, în plan internațional

Declanșarea cercetării penale în cazul premierului Victor Ponta în ziua în care PNL depunea moțiune de cenzură  poate fi considerată o simplă coincidență. Dar nu este singura în acest caz.

Într-un editorial scris pentru DCNews, analistul Bogdan Chirieac remarcă o a doua coincidență, de această dată în plan internațional.

Iată editorialul lui Bogdan Chirieac:

 

România și Republica Moldova, în aceeași oală... penală

Vineri, agențiile internaționale de presă au transmis știrea: premierul în funcție al României, Victor Ponta, urmărit penal.

Comunicarea a fost facilitată de declarațiile în limba engleză puse la dispoziție de către DNA. Faptele s-ar fi petrecut în urmă cu vreo opt ani.

La câteva sute de kilometri distanță de București, în celălalt stat românesc european, Republica Moldova, premierul Chiril Gaburici este și el anchetat penal, pentru falsuri din vremea când era elev.

Atât România, cât și Republica Moldova sunt state aflate în estul Europei și încearcă, prin diverse modalități, să se opună colosului rusesc aflat în plină expansiune, dar și reacțiilor uneori isterice ale Ucrainei vecine aflate sub presiunea Moscovei.

Nu existau în Europa premieri în funcție anchetați penal până săptămâna trecută. Acum, premierii ambelor state românesti din Europa, concomitent, sunt cercetaţi de parchete. Fără îndoială, o coincidență...

În vremea fostului Război Rece, așa ceva ar fi ridicat nivelul de alertă în NATO. Probabil că, în vremurile de astăzi, cu noul Război Rece, lucrurile sunt firești. Merită însă urmărite măcar de noi, de jurnaliști, reacțiile viitoare ale Moscovei, care, cel mai probabil, nu se vor exprima direct, ci via Bruxelles sau poate Berlin sau poate Paris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel