Chirieac, despre ieșirea USR PLUS de la guvernare. ANALIZA MOMENTULUI înainte de ședința de Guvern

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibila ieșire a USR PLUS de la guvernare.

Temerile privind ruperea coaliției de guvernare PNL - USR PLUS - UDMR sunt tot mai crescute pe măsură ce se întețesc replicile cauzate de desființarea SIIJ și fondurile pentru PNDR. Astăzi, Dacian Cioloș a anunțat că „miniștrii USR PLUS se vor retrage din Guvern dacă nu sunt respectate solicitările privind desființarea Secției speciale de investigare a magistraților și negocierea programului Anghel Saligny”.

De asemenea, Dan Barna a lansat o amenințare la adresa colegilor din coaliția de guvernare. „În această seară, după şedinţa de Guvern de la ora 19.00, avem convocată şi o şedinţă a Biroului Naţional pentru a lua deciziile politice necesare în funcție de ce se va întâmpla în şedinţa respectivă de Guvern. Nu vă jucaţi cu USR PLUS! Suntem aici să guvernăm, nu plecăm acasă, nu ne dăm bătuţi şi vom rămâne până la sfârşit pentru că avem în spate un electorat care ne-a cerut lucrul acesta“, a spus Dan Barna.

Bogdan Chirieac, despre ieșirea USR PLUS de la guvernare

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, la emisiunea Decisiv, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea în care USR PLUS s-ar putea retrage de la guvernare:

Eu mă îndoiesc foarte tare. Nu pleacă câinele de la măcelărie, cu toată dragostea spun asta și fără să jignesc pe nimeni. Mie îmi e teamă că sunt și interese personale ale domnului Dan Barna ce țin de anumite dosare care nu se mișcă și care nu trebuie să se miște. Eu cred că sunt foarte multe interese personale, chiar nu cred că USR, ca partid politic, devine o formațiune care s-ar putea închega, o formațiune autentică de partid care să dorească schimbarea, care să dorească în mod real resetarea.“, a precizat analistul.

Cătălina Porumbel: „Nu ar fi avantajos pentru USR PLUS să iasă acum de la guvernare, având în vedere că toate reformele promise nu sunt făcute?“

Bogdan Chirieac: „Ce se întâmplă cu banii de consultanță ai lui Cristian Ghinea? PNRR-ul acela pe care nu a reușit să-l aprobe la Bruxelles, probabil va fi aprobat de milă, de silă. Sigur că acum, Ghinea ar putea să spună mă schimbă pe mine și uite, nu va fi aprobat PNRR-ul pentru România. Se prea poate, dar eu nu cred că se dorește în mod real. Pleacă domnul Drulă de la Transporturi?”, a întrebat, ironic, Bogdan Chirieac.

Cătălina Porumbel: „Înțeleg că, în pauza de la ședința de la Guvern, unde a participat și ministrul Cătălin Drulă, acesta a fost cel mai agresiv în poziție, nicidecum domnul Barna...“

Bogdan Chirieac: „Dați-mi voie să nu cred. Își doresc alte interese, își doresc să-și întărească poziția, fiindcă Florin Cîțu va deveni foarte puternic atunci când va fi ales și președinte PNL. Va deveni mult mai puternic în funcția de prim-ministru. Acum mai există un filtru, se numește Ludovic Orban. Acesta o să dispară și din funcția de președinte PNL și de președinte la Camera Deputaților. Eu cred că își negociază poziția. Mă îndoiesc foarte tare că USR PLUS va dori să iasă de la guvernare. Dacă cumva vor face gura prea mare, iar președintele dorește să-i mențină în continuare la guvernare, vor fi invitați la Cotroceni și vor pleca de acolo cu botul jos”, a conchis analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel